Veljača u INK-u u znaku gostovanja

Iz predstave 'Pričaj mi o Gorkome'
Iz predstave 'Pričaj mi o Gorkome'

Program za veljaču u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula donosi mahom reprize i gostovanja. Predstava "Mistero buffo" Darija Foa u prilagodbi i izvrsnoj interpretaciji Valtera Roše bit će izvedena u subotu, 2. veljače u 20 sati.

U ponedjeljak 4. veljače u 18 sati na programu je prezentacija "Medijske zbirke premijernih naslova u produkciji INK-a u tisku od 1994. do 2004.", studenata interdisciplinarnog studija Kultura i turizam pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile.

Scena Gorica s predstavom "Baltazar" Marija Kovača igrat će 5. (u 9.30, 11 i 18 sati) i 6. veljače (u 9.30 i 11 sati). Glume Filip Detelić, Mario Kovač i Petra Radin.

HNK u Varaždinu gostuje 8. veljače s predstavom "Pričaj mi o Gorkome". Predstava je nastala prema dvama autobiografskim romanima Mani Gotovac, "Fališ mi", a na scenu je iznjedrila autoričinu ljubavnu priču s "čovjekom njezina života". Glume Hana Hegedušić kao mlada Mani, Lela Margitić kao ostarjela Mani, dok je uloga Gorkog pripala Robertu Plemiću.

Istarska glazbena scena mladih u subotu 9. veljače priprema koncertnu matineju "S glazbenicima uz kavu". S početkom u 11 sati nastupit će trio: Georgie Goldin, sopranistica, Denis Goldin, rog i Josip Dobrić (klavir).

Nadoknađeni termin za "Gospođu ministarku" bit će 11. veljače u 20 sati, a već kupljene ulaznice vrijede.

Tradicionalno, 14. veljače, za Valentinovo, nastupit će Tamara Obrovac i Transhistria ensemble u programu "Canto amoroso".

Teatar Gavran s predstavom "Lutka" gostuje 15. veljače, a Teatar &Td iz Zagreba s naslovom "Mrzim istinu" Olivera Frljića na pulskim će se kazališnim daskama odigrati 18. veljače. HNK iz Varaždina dolazi pak 20. veljače s predstavom "Za samo jedan dan". Redoviti gost HNK-a Varaždin, slovenski redatelj Rene Maurin u sezoni 2012./2013. postavlja tekst suvremenog makedonskog dramatičara Trajče Kacarova, a predstava nastaje u koprodukciji s Centrom za kulturu Aco Šopov iz makedonskog Štipa.

Nizozemski nacionalni Studentski orkestar - Dutch National Student Orchestra gostuje s Mahlerovim "'Titanom", a pod dirigentskom palicom Ivana Meylemansa 21. veljače u 20 sati. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter