Veljaca u INK-u: domaca premijera i gostovanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veljaca u Istarskom narodnom kazalištu donosi domacu premijeru te nekoliko gostovanja.

Gradsko satiricko kazalište Kerempuh iz Zagreba gostuje 6. veljace s predstavom "Spektakluk", ciji su autori Rene Bitorajac, Tarik Filipovic i Zoran Lazic. Bitorajac i Filipovic potpisuju i režiju te koreografiju, a tumace i glavne uloge. Glumci se tu, na vec prepoznatljiv nacin, osvrcu na vrijeme u kojem živimo.

Od 8. do 11. veljace igrat ce predstava "Corba od kanarinca" Miloša Radovica u kojoj igraju Rade Radolovic i Dora Lipovcan.

- "Corba od kanarinca" je dramski tekst pisan po mjeri glumca. U doba poplave postmodernistickih, multimedijalnih i(li) cut & paste sklepanih tekstova sumnjive književne vrijednosti pravi je užitak procitati punokrvno djelo koje se ne skriva iza maske "suvremenih dramaturških metoda", vec na scenu dovodi konkretne likove s konkretnim problemima, napisao je Mario Kovac za ovaj komad koji režira.

Za Valentinovo ce nastupiti Tamara Obrovac kvartet, a koncert je naslovljen "Ulika revival". CD-om "Ulika" Tamara Obrovac quarteta (Tamara Obrovac, Matija Dedic, Krunoslav Levacic i Žiga Golob), snimljenim 1998., prvi put je predstavljen novi nacin razmišljanja i komponiranja Tamare Obrovac, u kojem se spaja lokalni istarski duh glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izricajem.

Ideja novog projekta "Ulika revival" je da se svi, sada zreli glazbenici iz Tamara Obrovac quarteta ponovno sastanu i reinterpretiraju stare kompozicije, iz nove, zrelije umjetnicke vizure.

HNK Šibenik s "Kontrakcijama" gostuje 16. veljace, dok ce predstava za najmlade "Heidi", prema knjizi Johanne Spyri, biti na programu 21. i 22. veljace. Radosna djevojcica velikog srca ispricat ce svoj doživljaj svijeta. Kroz razne dogadaje docarat ce smisao prijateljstva i zdrave vedrine.

Ona ce voditi gledatelje kroz grad i nepregledne planinske predjele i pomoci najmladima da u sebi otkriju ljubav prema ljudima, životinjama i prirodi. Podsjetit ce da je najveci dar koji možemo dobiti s neba ljubav i prihvacanje sebe onakvima kakvi jesmo.

Veljaca u INK-u završava 25. legendarnim "Stilskim vježbama" Raymonda Queneaua kazališta Planet Art iz Zagreba.


Podijeli: Facebook Twiter