Velikom modnom revijom sutra se otvara SPOSAnews

(Arhiva GI)
(Arhiva GI)

Velikom modnom revijom vjenčanica i izložbom starih fotografija vjenčanja sutra se točno u podne, u velebnom i za tu priliku posebno uređenom zdanju Doma hrvatskih branitelja u Puli, otvara najveći istarski festival vjenčanja SPOSAnews13.

I dok je prethodnih godina velika modna revija salona vjenčanica i modnih kreatora bila glavni događaj manifestacije koji se odvijao u večernjim satima, ove godine je stavljena na početak sajamskih zbivanja.

S klasičnijim modelima i večernjim haljinama iz Pazina gostuje Agencija Sandra, a iz Pule pak Salon vjenčanica Neva i butik Modessa.

No, vrhunac modnog otvaranja je revija autorskih vjenčanica devet modnih kreatora koji su se već afirmirali na prethodnim festivalima. Ove godine devet kreatora podsjetit će na prethodne revije svih godina na kojima je sudjelovalo više od 30 afirmiranih i mladih modnih dizajnera.

S po jednim modelom vjenčanice na reviji će sudjelovati Showroom Antonela, Saša Đukić Obradović, Tajči Čekada, Katja Kliba, EGZOR (Nikolina Petrušić i MRSX Vesna Kuis) i Sanja Kaić. Bit će ovo i dizajnerski debi 7-godišnje Miss Jane Raguž, kćerke dizajnerskog para Uroša Raguža i Kristine Nefat, koja je od ljeta uz pomoć roditelja radila na kreaciji i očito već kroči roditeljskim stopama.

Osim toga, SPOSAnews13 ugostit će čak 50 izlagača koji će prezentirati sve što je potrebno za savršeno vjenčanje: od salona vjenčanica, zlatara, cvjećarnica, fotografa, snimatelja, restorana, slastičarnica, cateringa, vinara, organizatora i dekoratera vjenčanja do poklona te bračnih putovanja.

Tijekom dva dana festivala održavat će se i dnevne modne revije vjenčanica, uz zabavu i plesni show, dok će se u Slatkoj dvorani besplatno moći degustirati svadbene slastice, torte, vina i kokteli.

Kao i svake godine, održat će se i besplatna radionica za buduće mladence da bi se upoznali s izazovima i mogućim problemima koji se mogu pojaviti prilikom organizacije vjenčanja.

Nakon prošlogodišnjeg iznimnog interesa za natječaj starih vjenčanih fotografija, na izložbi će biti izloženo 80-ak fotografija kao mali stoljetni fotografski vremeplov o kulturi vjenčanja u Istri.

Sve je spremno, a svi oni koji sanjanju, planiraju ili su u fazi razmišljanja o vjenčanju, ovoga vikenda mogu sve pronaći na jednom mjestu. Ulaz na manifestaciju je besplatan. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter