Veliko zanimanje za korištenje pazinske dvorane

Armando Lušetić (M. RIMANIĆ)
Armando Lušetić (M. RIMANIĆ)

U svibnju je odlukom Vijeća Grada Pazina,  osnovana je tvrtka Pazin sport d.o.o. u vlasništvu Grada. Nova će se tvrtka prema Izjavi o osnivanju baviti među ostalim i  upravljanjem i održavanjem sportskom građevinom i sportskim objektima

Za člana uprave Pazin sporta d.o.o. odlukom gradonačelnika Renata Krulčića imenovan je Armando Lušetić, dosadašnji tajnik Zajednice sportskih udruga Pazin, koji će prelaskom na ovu dužnost i dalje, volonterski, obavljati poslove koje je obavljao kao tajnik Zajednice sportskih udruga. "Lušetić je zapravo imenovan za člana uprave, on je nešto kao vršitelj dužnosti na određeno vrijeme", pojašnjava Krulčić i dodaje da tvrtku nisu mogli osnovati bez uprave.

U planu i upravljanje nogometnim terenom

- Glavna zadaća Pazin sporta, kao i sličnih tvrtki u gotovo svim gradovima i općinama u Hrvatskoj, je briga o sportskim objektima, kaže Lušetić. Trenutno su to nova školsko-gradska sportska dvorane i boćarska dvorana, o kojima brinu dva domara. Oni su tijekom ljeta prošli obuku jer je cijela dvorana kompjuterizirana, a tom se sofisticiranom opremom upravlja računalima, kaže on

Na pitanje što je s ostalim sportskim objektima, nogometnim stadionom i boćalištima po selima, Lušetić odgovara kako će Pazin sport upravljati svim objektima koje mu Grad Pazin povjeri, dodajući kako je za upravljanje i održavanje svih sportskih objekata na području Grada Pazina potreban veći broj ljudi. U planu je upravljanje i nogometnim terenom, ali se od dva domara ne može očekivati da održavaju svu sportsku infrastrukturu na području Grada Pazina, napominje Lušetić.

U dvorani fizikalna terapija te kafić

Dvorana će biti komercijalizirana od 0 do 24 sata. U njoj se mogu održavati svi događaji od interesa za Grad Pazin. Tijekom jutra u dvorani će se održavati nastava tjelesne kulture za učenike Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile i učenike nižih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora. Viši razredi će koristiti staru školsku dvoranu, a po potrebi i ovu novu. Tijekom poslijepodneva i večeri dvorana će biti otvorena za aktivnosti sportskih klubova i rekreacijske aktivnosti.

- U sklopu nove sportske dvorane je i polivalentna multifunkcionalna dvorana, koja se može koristiti za konferencije i kulturne programe. Dvorana ima prostor za ambulantu, koji će se najvjerojatnije iznajmiti jednoj privatnoj tvrtci za fizikalnu terapiju. Isto tako je i s kafićem koji će se nakon javnog natječaja dati u najam, pojašnjava Lušetić.

Ovih će se dana održati sastanak s predstavnicima sportskih klubova kako bi se odredili termini za korištenja dvorane. Za sada su interes za korištenje iskazali rukometni, košarkaški, odbojkaški klub i škola nogometa.

- Budući da zanimanja ima dosta pokušat ćemo uskladiti termine i zadovoljiti sve potrebe, ali i dalje ćemo koristiti malu dvoranu i dvoranu u Svetom Petru u Šumi, kaže Lušetić. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter