Veliko srce Pule: Luka je operiran i osjeća se dobro!

Luki predstoji daljnje liječenje i rehabilitacija
Luki predstoji daljnje liječenje i rehabilitacija

Luka Jovanović operiran je prošli četvrtak u klinici Instituto Ortopedico Rizzoli u Bologni. Nakon sedam sati vrlo teške i zahtjevne operacije Luka je dobro i stabilno. Ugrađeno mu je umjetno rame i napravljena transplantacija dijela kosti ruke do lakta, doznajemo od njegove obitelji. Još šest tjedana će morati biti u gipsu. Osjeća ruku i miče prstima što je dobar znak, no slijedi mu dug oporavak i rehabilitacija.

Slijedi dugotrajna rehabilitacija

Kako doznajemo, u humanitarnim akcijama sakupljeno je 22 tisuće eura. Sama operacija je koštala 20.050 eura, no liječenje nije završilo jer mu slijedi još šest mjeseci kemoterapije te rehabilitacija i odlasci na kontrolu u Bolognu. Sredstva koja ostanu nakon liječenja roditelji planiraju donirati dalje kako bi se lanac podrške nastavio.

- Neizmjerno hvala svima koji su omogućili Luki ovu priliku, svim ljudima dobre volje, klubovima, udrugama, školama, vrtićima, prijateljima... Neizmjerno hvala i Lukinim vršnjacima, Lukinoj školi Centar i razrednim kolegama koji su mu od početka velika moralna podrška, a zahvaljujući društvenim mrežama cijelo vrijeme su u kontaktu, šalju mu fotografije i pozitivne poruke, organiziraju facebook izazove te su se čak u znak podrške ošišali na nulu kako bi mu pružili podršku. Zaista ste svi skupa pokazali da Pula ima veliko srce! Luki slijedi dug oporavak, ali on je i dalje hrabar i jak! Hvala svima još jednom na svoj podršci i pozitivnoj energiji koja jednako liječi! Još jedan meč je dobio, idemo dalje, navodi nam Lukina teta Irena.

Podsjetimo, nakon što je 14-godišnjem Luki Jovanoviću, učeniku Osnovne škole Centar dijagnosticirana zloćudna bolest - rak kostiju, Pula se ujedinila u namjeri da pomogne mladom sugrađaninu. Akciju prikupljanja sredstava za Lukino zahtjevno liječenje i operaciju pokrenuo je Lukin boksački klub "Arena Pula" na čelu s Morisom Tankovićem, koji je Lukin boksački trener i "Spartana Pula" na čelu sa Sarom Perić Tanković, a akciji su se ubrzo spontano pridružili i brojni drugi sportski klubovi, Lukini prijatelji, razne udruge…

Pozitivna energija liječi

Sredstva se i dalje mogu uplatiti na račun Lukine mame Tamare - IBAN računa na koji se mogu uplatiti donacije je Tamara Jovanović - HR5823800063230007358. Za uplate iz inozemstva: Bic ili swift ISKBHR2X; Banka IKB UMAG d.d. E. Milosa 1 Umag, Tamara Jovanović, Pula, Riva 4. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter