Veliko srce Buzeštine kuca za poplavljena područja

Muška klapa Pinguentum (G. Č. Š.)
Muška klapa Pinguentum (G. Č. Š.)

Buzećani su još jednom pokazali svoju humanost, a u tome su ih podržali i glazbeni gosti koji su, zajedno s domaćim snagama, sinoć u velikoj dvorani Narodnog doma u Buzetu održali humanitarni koncert "Veliko srce Buzeštine" za pomoć poplavljenim područjima. U suradnji s brojnim ustanovama i udrugama, koncert je organizirao Grad Buzet, a prodajom ulaznica i dobrovoljnim prilozima brojnih posjetitelja sakupljeno je 6.440 kuna. Sakupljeni iznos u cijelosti će biti uplaćen na račun Crvenog križa.

Svaku udrugu predstavljala je po jedna sekcija, a u programu kojeg je vodila Mila Nežić nastupili su; skupina "Zvjezdice" Dječjeg vrtića "Grdelin", pjevači Udruge "Mali veliki mikrofon" Emily Radović te Lana Končarević i Josipa Jerković, Školski bend Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja", Ženska vokalna skupina Srednje škole Buzet, Ženska vokalna skupina "Vetta" Vrh, Ženska klapa "Kamelija" Opatija, muške klape "Pinguentum" iz Buzeta, "Motovun" iz Motovuna i "Boškarin" iz Huma, ženske vokalne skupine "Jažulice" i "Frndalice" iz Lanišća, glazbenici Joso Butorac i Mladen Žmak te poznati buzetski pjevač Elio Pisak. Izvršni organizator koncerta je Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" Buzet.

Suorganizatori su: Gradsko društvo Crvenog križa Buzet, Glazbeno društvo "Sokol" Buzet, ŽKUD "Renato Pernić" Roč, Udruga "Mali veliki mikrofon" Buzet, Udruga "Jažulice" Lanišće, Dječji vrtić "Grdelin" Buzet, Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja" Buzet, Srednja škola Buzet. Proteklih se dana na buzetskom području u humanitarnu akciju uključilo puno građana, poduzetnika, obrtnika, gospodarstvenika i tvrtki koji su materijalno tako i financijski priskočili u pomoć te na taj način pokazali koliko je veliko srce Buzeštine i kako ono neprekidno kuca i jača iz dana i dana.

Do sada je u akcijama organiziranim pod okriljem Crvenog križa i u svim drugim akcijama, istaknuto je na koncertu, procjenjuje se prikupljeno 4,6 tona raznih proizvoda. Na štandu Crvenog križa na Fontani u dva dana sakupljeno je 4.388 kuna. Na poslovima sortiranja i otpreme radila su 32 volontera, a donacije su sakupljale i buzetske škole. U prijevozu pomoći pomogli su buzetski prijevoznici i gospodarstvenici.

U Roču, na koncertu Ivane Majcan i Siniše Nemarnika održanom u organizaciji mladih Roča te na manifestaciji "Zarozgajmo na Ćićariji" prikupljeno je preko 3.000 kuna. Bilo je nekoliko pojedinačnih donacija, poput one Grada Buzeta od četiri palete vode, jedne palete higijenskih potrepština te 15.800 kuna doniranih u sklopu županijske akcije. Istarska pivovara u Pleternicu je odvezla jedan šleper vode i ostalih potrepština. (G. ČALIĆ ŠVERKO) 


Podijeli: Facebook Twiter