Veliko priznanje hrvatskoj kulturi i dizajnu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon nedavno dobivene prestižne europske nagrade European Design (ED) Awards u Zürichu, svjetska nagrada poznata po imenu Yellow Pencil organizacije D&AD u Londonu dodijeljena je zagrebackom Studiju Rašic i Anti Rašicu za djelo "Bijela cesta - U išcekivanju kiše" realizirano u sklopu 36. mediteranskog kiparskog simpozija kao dio projekta u Parku skulptura u Dubrovi.

Nagradeno djelo je pravi primjer sinergije umjetnika, umjetnosti, prirode i covjeka - posjetitelja. To je djelo po kojem se hoda - kulturni prostor za boravak u prirodi, šetnju i vizualni doživljaj za koji su karakteristicne neprestane mijene te nije cudo da mu je nagrada pripala u kategoriji Environmental design.

Svecana ceremonija i dodjela nagrada održana je 11. lipnja u legendarnom okruglom paviljonu Roundhouse u cetvrti Camden, a prisustvovalo je više od 800 uzvanika iz cijelog svijeta medu kojima su bili i predstavnici Studija Rašic Anica i Ante Rašic.

Program je vodio poznati glumac Richard Grant, a nagradu Yellow Pencil Anti Rašicu je urucio predsjednik D&AD organizacije Garrick Hamma, koji je u uvodnom govoru istaknuo: "Kvaliteta kreativnih radova kojima su ove godine dodijeljene nagrade je izuzetna. Nalazimo se u izazovnom periodu, a ovi radovi pokazuju svu snagu i moc kreativnosti primjenjivu u stvarnosti."


Podijeli: Facebook Twiter