Veliko nevrijeme u Francuskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U trenutku kada brojni Francuzi kreću ili se spremaju krenuti na godišnje odmore, snažne oluje u petak navečer zahvatile su sjeverozapadni i sjeverni dio Francuske prouzročivši obilne poplave, znatno poremetivši željeznički promet, a u nekim dijelovima prekinuta je i opskrba električnom energijom, prenosi AFP.

Po informacijama francuske tvrtke za elektrodistribuciju ERDF u subotu ujutro oko 144.000 domova ostalo je bez struje. Na teren je odmah poslano 500 tehničara. Veliko nevrijeme tijekom noći zahvatilo je veći dio Francuske, od jugozapadnog dijela zemlje do belgijske granice, a meteorolozi najavljuju novi val nevremena i tijekom poslijepodneva.

Na jugozapadu, u mjestu Pauillac jedan je sedamdesetogodišnjak teško ozlijeđen kada se dio gradskog tornja srušio na njegovu kuću. U tom su, nevremenom teže pogođenom području, vatrogasci intervenirali više od 1.000 puta, uglavnom zbog pokidanih kabela ili srušenih stabala.

Nekoliko vlakova na dijelu između Pariza i Bordeauxa u subotu ujutro je zbog nepogodnih vremenskih prilika ostalo blokirano na željezničkim postajama. Neki su vlakovi u polascima i dolascima kasnili i četiri sata. Iz dvaju kampova u području blizu Bordeauxa evakuirano je 600 kampera, a veće štete nastale na autocestama i cestama tek će trebati procijeniti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter