Veliko finale u znaku Šcika i Indivije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertom Franka Krajcara i njegove Indivije zakljucena je glazbena trodnevnica TradeInEtno festivala. Ne treba trošiti rijeci na izvanredan Krajcarov nastup, koji se savršeno uklapa u koncept festivala na kojem se pokazalo da ovaj glazbenik ravnopravno može stati uz bok medijski poznatijih etno skupina poput zagrebackog Afiona, svjetskoj glazbenoj sceni poznatijih Spakka neapolisa 55 ili Secoku Keita.

Upravo je stoga zanimljiv, a za našu, hrvatsku glazbenu scenu i izuzetno važan pazinski TradeInEtno festival, jer se na njemu, na pozornici u Kaštelu, na jednom mjestu u nekoliko dana mogu ogledati, odmjeriti stvaralacke snage, naši i strani etno glazbenici. Svi koji su imali prigode posjetiti prve tri festivalske veceri mogli su se osvjedociti da Hrvatska i Istra u tom glazbenom žanru imaju što ponuditi svjetskoj glazbenoj sceni.

Krajcar i Indivja predstavili su se pjesmama koje su vec legle u uho slušatelja, ali i s nekoliko novih, koje ce se uskoro naci na njihovom novom albumu.

Trecu festivalsku vecer otvorila je kršanska etno-skupina Šcike koja je svojom energicnom i poletnim svirkom razgalila publiku. Iako Šcike tek traže pripadajuce mjesto, a ono je nedvojbeno prilicno visoko, na domacoj glazbenoj sceni može se reci da njihova vedra i optimisticki obojana svirka, pa i kada pjevaju o "crnim stranama", nailazi na izvanredan prijem publike. (M. RIMANIC)


Podijeli: Facebook Twiter