Veliki uspjeh rabačkih jedriličara

Ivica Matijević, Anteo Šumberac (pričuva), Paola Miletić, Antonio Milevoj, David Medančić i Leon Kalac
Ivica Matijević, Anteo Šumberac (pričuva), Paola Miletić, Antonio Milevoj, David Medančić i Leon Kalac

Paola Miletić, Leon Kalac, Antonio Milevoj i David Medančić iz rabačkog Jedriličarskog kluba Kvarner osvojili su ekipni naslov prvaka u konkurenciji 18 timova na otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi optimist, koje se održava na Pagu. Riječ je o najvećem uspjehu u povijesti ove "male", rezultatski dosad uglavnom marginalne udruge koja slavi četiri desetljeća djelovanja.

- To je strašno, strašno velik rezultat! Bili smo potpuni autsajderi za sve. Potajno sam se nadao jednoj od medalja, premda ne najsjajnijoj, jer su djeca jako puno vježbala i zbilja napredovala u posljednje četiri godine otkako radim u Rapcu, kaže trener Ivica Matijević iz Pule.

Javio nam se s Paga, gdje su potom nastavljena pojedinačna natjecanja najboljih jedriličara do 15 godina. Okupilo se oko 180 sudionika iz Hrvatske,  Slovenije i Poljske, koji će snage odmjeravati do nedjelje.

Kvarnerovci su u prvo pobijedili ekipe Splita 2 i splitskog Mornara, a izgubili od Vala 1. Potom su, pak, svladali Split 1 u četvrtfinalu, te Uskok i Opatiju u polufinalu. Rapčani su u finalu, u jedinom plovu, bili bolji od Vala 1 iz Šibenika, predvođenim reprezentativcem Leonom Kljušom.

- Bili smo bolji od mnogih zvučnih imena. Splitski klubovi te zadarski Uskok, primjerice, redovito daju reprezentativce za svjetska i europska prvenstva, napominje Matijević.

Ovaj trener s preko 20 godina staža ne zaboravlja istaknuti ni doprinos svoga brata Vlade koji ga je u pripremnom razdoblju, dok se oporavljao od  operacije, mijenjao dva mjeseca.

Predsjednik Kvarnera Đulijano Kos predvodi vodstvo Kvarnera koje je u posljednje četiri godine ozbiljnije prionulo raditi s pomlatkom. S njime u klupska jedra pušu i drugi entuzijasti, potpredsjednik Luka Sinković, Diego Kalac, Marko Zulian, Mauricio Batelić. Potonji je dobrano potegnuo i početkom 90-tih, kada je Kvarner praktički bio pred gašenjem. Kasnije je doprinos dao i Korado Gobo? (Igor RADIĆ, foto JJ Kvarner)
 


Podijeli: Facebook Twiter