Veliki uspjeh hrvatskih gitarista i violinista

S natjecanja
S natjecanja

Na sedmom dvodnevnom međunarodnom natjecanju "Porečki tirando con pizzicato" koje je održano u Poreču sudjelovalo je 114 natjecatelja iz Hrvatske i regije koji su se natjecali u dvije discipline - gitara i violina. Na natjecanju je nastupilo i sedam učenika Umjetničke škole Poreč koji su ostvarili izvrsne rezultate i osvojili šest drugih i jednu treću nagradu. Nagrađeni su učenici: Marin Štefanac, Chiara Vukadinović, Nina Poropat Korlević, Lucija Florijan Gutbier, Antonio Matić u disciplini gitare te u disciplini violina Gaja Faflja.

Pobjednik V. kategorije-gitara, Dominik Carević, osvojio je uz prvu nagradu i posebnu novčanu nagradu od 500 eura koju dodjeljuje Lions club Poreč i samostalni koncert u Vrsaru u sklopu festivala GitarISTRA "More i gitare" čiji je organizator Saša Dejanović. Nagradu od 500 eura poklon bon graditelja gitara Mladena Frankovića osvojili su: Dolenec Dorotea, Jovan Savić, Ana Tukša, Magdalena Banfić. Nagradu od 280 eura poklon bon za ljetnu školu Porečki tirando osvojila je Ana Čižmek.

Natjecanje je otvoreno koncertom Ansambla Laurum (kvartet gitara) te Krunoslava Marića (violina) i Domagoja Gušćića (klavir). U završnici je održana svečana dodjela diploma, medalja i posebnih nagrada nagrađenima, priznanja učiteljima te koncert laureata natjecanja. (E. V.)


Podijeli: Facebook Twiter