Veliki tulum na pazinskim ulicama

Jole u Pazinu
Jole u Pazinu

Minule subotnje noći popularni je Jole na pazinskom Trgu slobode priredio veliki tulum u kojem je uživalo tisuće ljudi koji su došli da bi s Pazincima proslavili Rim, najveću pučku feštu u središnjoj Istri. Očito i sam iznenađen toplim prijemom Jole je više puta zahvaljivao publici koja je od početka do kraja s njim pjevala njegove uspješnice.

Prvi Jolin pazinski nastup doista je pokazao koliko ga ovdašnja publika voli. Čim je stupio pod reflektore posjetitelji su nahrupili pod pozornicu do ograde s koje se oduševljeni nisu micali cijelo vrijeme koncerta.

Subotnji je zabavni program prije toga započeo mimohodom limenih glazbi Pazin i Labin uz pratnju Pazinskih mažoretkinja. Nakon koračnica središtem grada limene su glazbe na glavnom gradskom trgu održale koncert na kojem su se mogli čuti fragmenti opernih uvertira, operetnih arija, filmska glazba i potpuri popularnih pjesama i glazbenih uspješnica. Pozornicom su zatim zavladali mladi pjevači udruge "Mali veliki mikrofon" koju vodi Alan Poropat. Sjajni mladi pjevači Nina Fakin, Eni Ružić, Ana Drndić, Karla Havić, Dinela Kazalac, Anja Fakin, Nicole Živolić, Nikolina Tončić, Karla Pupis, Medea Market Sindik, Romina Peti, Cristina Lubiana, Natali Radovčić i Gianluca Draguzet pokazali su svu radost glazbe, mladenačke bezbrižnosti i veselja. Nakon što je raspjevana mladost sišla s pozornice pred publiku su izašli energični članovi Top of the pops benda koju su niskom uspješnica domaće i strane glazbe zagrijavali publiku, koju je nakon njih Jole doslovno zapalio.

Za ljubitelje drugačije glazbe u Ulici Franine i Jurine u organizaciji Buffeta "Bunker" i pizzerie "Peperone" održan je koncert Oridano Gypsy Jazz Banda koji su posjetitelje u komornom ambijentu stare gradske ulice zabavljali gypsy swing repertoarom. No, to nije sve jer svaki je od kafića, koji su radili do jutarnjih sati, imao svoju glazbu, svog DJ-a tako da su poklonici svaka vrste glazbe mogli uživati u skladu sa svojim glazbenim ukusom, a treba li za dobar tulum više od toga?

Tako je pučka proslava Rima koja je započela glazbom pretprošle nedjelje u Zabrežanima susretom harmonikaša, a potom u četvrtak, 4. kolovoza u Trvižu nastupom hrvatskih klapa završena je u Pazinu veličanstvenim Jolinim koncertom i mnogim drugim glazbenim užicima na pazinskim ulicama. (Napisao i snimio Mirjan RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter