Veliki šator u bavarskom stilu otvara se u petak

Košnja trave na Istarskom ipsilonu
Košnja trave na Istarskom ipsilonu

Petu godinu za redom na poluotoku Lanterna podno Vabrige od petka, pa sve do kraja mjeseca rujna, pivoljupci će ponovno doći na svoje, jer u tome terminu održati će se autentična bavarska zabava, "mini" Oktoberfest organiziran od strane turističke kuće Valamar.

Osim piva, mesne gastronomije i originalnog ozračja, moći će se uz muziku i zaplesati, a ako je suditi prema prijašnjim godinama, veliki broj stranih gostiju, ali i domaćeg stanovništva zasigurno će dolaziti i uživati. Službeno otvaranje Oktoberfesta počinje u petak točno u 20 sati, a festival će tradicionalnim razbijanjem bačve otvoriti dugogodišnji umirovljeni predsjednik uprave tvrtke Riviera Franco Palma i Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamar Rivieri.

Popularno mass pivo u krigli od jedne litre

Veliki šator u bavarskom stilu bit će otvoren svakoga dana od petka u 18.30 sve do subote, 30. rujna. Ne treba niti spominjati kako će najbrojniji gosti na pivskoj fešti biti kao i uvijek iz Njemačke i Austrije, koji u pravom stilu, nerijetko u tradicionalnim bavarskim nošnjama, uživaju u posebnosti ove bavarske veselice uz more. Organizatori najavljuju da su i ove godine pazili na sve detalje, pa će posjetitelje osim autentična izgleda šatora, posebna načina točenja i serviranja piva, osoblja u tradicionalnim nošnjama, razveseliti i velikim izbor bavarskih specijaliteta poput omiljenih kobasica s kiselim kupusom, a tu je i nezaobilazno popularno tzv. mass pivo u krigli od jedne litre. Za odličnu zabavu do dugo u noć i pravu Oktoberfest atmosferu pobrinut će se poznati live bandovi iz Austrije i Njemačke koji će okupljene zabavljati originalnim bavarskim repertoarom i to: u petak Die Lauser, subotu i nedjelju Jungen Sudsteirer, ponedjeljak i utorak Aufleben, srijedu i četvrtak Granaten te konačno u petak i subotu Molltallica.

Besplatni prijevoz iz Poreča do Lanterne

Ulaz na ovaj Oktoberfest by Valamar je besplatan, a uz šator je osigurano besplatno veliko parkiralište. Za sve posjetitelje organiziran je i redovni besplatni prijevoz iz centra Poreča do Lanterne i natrag tijekom svakoga dana fešte. Autobus će redovito za Lanternu prometovati od 17 sati do 1 sati, te polazi sa stanice kod Brula, točnije blizu hotela Diamant, zatim će se zaustaviti na porečkom autobusnom kolodvoru, stati kod hotela Pical, a po potrebi voziti i u Funtanu i Vrsar. S Lanterne prema Poreču i okolnim mjestima vozit će po istoj ruti, pa stoga za sve one koji misle dolaziti vlastitim "kolicima" napominjemo da ako popiju svakako izbjegnu sjedanje za volan, jer sve je organizirano kako bi se svi sretni i veseli bez problema vratili kući. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter