Veliki rotor u Šijani postaje jednotračni

Unutarnji prometni trak bit će zatvoren 18 mjeseci (M. ANGELINI)
Unutarnji prometni trak bit će zatvoren 18 mjeseci (M. ANGELINI)

U ponedjeljak 30. studenog u 9.30 sati na Šijanskom rotoru započet će radovi na uređenju sustava odvodnje gornjeg dijela Šijanskog sliva. Početku radova i konferenciji za novinare na samoj lokaciji izgradnje prisustvovat će pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić te njegov zamjenik Danko Holjević.

Osnovni cilj ovog zahvata u prostoru je rješenje problema plavljenja cestovnog čvorišta (rotora) na državnoj cesti D-66, manipulativnih i parkirališnih površina u njegovoj blizini te stambenih i gospodarskih građevina koje se nalaze neposredno uz državnu cestu. Radovi obuhvaćaju izvedbu retencijskih građevina, otvorenih jaraka, upojnih bunara, cijevnih propusta te drenažnih sustava čija je osnovna namjena smanjenje vrha vodnog vala za vrijeme intenzivnih oborina. Vrijednost ove investicije iznosi 35,8 milijuna kuna, a investitor su Hrvatske vode.

A zbog radova na izgradnji unutarnji prometni trak kružnog toka tog će dana biti zatvoren za sav promet od jutarnjih sati, dok će se u popodnevnim ponovno omogućiti normalno prometovanje, a promet će regulirati djelatnici prometne policije.

Zbog potreba izgradnje, tog će dana biti zatvoren i odvojak koji od Ulice Prekomorskih brigada iz smjera Velog Vrha vodi prema križanju Ulice 43. istarske divizije (prema trgovačkom centru Kaufland).

Od 7. prosinca 2015. godine privremenom regulacijom prometa unutarnji će prometni trak rotora biti ponovno zatvoren, dok će se vozila preusmjeriti na vanjski prometni trak. Budući da su sve prilazne ceste izvedene kao dvotračne, za promet će se zatvoriti njihova lijeva prometna traka (prije samog ulaska u rotor), da bi se rotoru, koji ovom privremenom regulacijom postaje jednotračni, prilazilo samo desnim prometnim trakom.

Privremena regulacija prometa na snazi će biti 18 mjeseci, do kada je previđeno trajanje radova na izgradnji sustava odvodnje gornjeg dijela Šijanskog sliva kružnog toka.

Iz Grada Pule priopćenjem su se zahvalili svim sudionicima u prometu za strpljenje i razumijevanje te ih pozvali na dodatan oprez prilikom prometovanja i poštivanje privremene regulacije prometa. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter