Veliki požari bjesne na Siciliji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 Italiju je posljednjih dana zahvatio val velikih požara, a najugroženija je Sicilija na kojoj je u ponedjeljak registrirano oko 20 požara. U blizini Messine pri gašenju je ozlijeđen šumar, a kod grada Raguse plamen je teško ozlijedio jednog umirovljenika koji je u kritičnom stanju.

Veliki požar širi se u parku prirode nedaleko grada Trapanija, a zbog vatrene stihije evakuirani su turisti iz jednog turističkog naselja. Vatra bukti i na obroncima Etne.

Već danima gori i najveće odlagalište smeća kod Palerma, ali je gradonačelnik u ponedjeljak izjavio da je požar, za koji okrivljuje mafiju, gotovo pod nadzorom.

Udruge za zaštitu okoliša upozoravaju na veliki porast broja požara u Italiji. Talijanska državna uprava za šume i okoliš objavila je u ponedjeljak statistiku prema kojoj je u Italiji od početka godine bilo 4.700 požara, što je čak za 93 više nego 2011. godine.

Vatra je ukupno opustošila 24.000 hektara površine, od toga 14.000 hektara šume, što je za 63 posto više nego prošle godine.   (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter