Veliki požar kod Umaga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više požara izbilo je u blizini Umaga, spominje se brojka od cak šest, a kao podrucja zahvacena vatrom okolica Kanegre i cesta koja vodi od Plovanije prema Savudriji. Prema prvim informacijama požar šume, odnosno trave i niskog raslinja, velikih je razmjera i na terenu je više ekipa javnih vatrogasnih postrojbi.

Predvecer je Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila da je umaška Javna vatrogasna postrojba u 15,40 sati zaprimila je dojavu o požaru na lokacijama Kanegra, Markovac-Kaldanija i Venela. Dodaje se da je požarom zahvacena trava, bjelogoricna i crnogoricna šuma. U gašenju požara sudjeluje 60 gasitelja i 20 vatrogasnih vozila iz javnih vatrogasnih postrojba Umaga i Buzeta te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Buja, Umaga, Novigrada, Buzeta i Oprtalja. Požar gase i tri kanader, navodi se u priopcenju.

Požar je vidljiv je i iz okolice Poreca. Miris paljevine osjeca se cak u Bujama a pepeo s požarišta zasuo je podrucje dalje od Buja, prema granicnom prijelazu Kaštel. Našeg reportera na punktu kod Buja zaustavili su policija i carinici, detaljno ga pregledali pa se iz toga može zakljuciti da tragaju za podmetacem požara i cine sve da ne bi umaknuo preko granice.

Požari su lokalizirani su oko 19,45 sati, kada su i zracne snage naspustile požarište. Požarom je bilo zahvaceno oko 3 do 4 hektara niske crnogorice te 25 hektara bjelogoricne šume. Sve snage su i dalje na požarištu te saniraju teren, navodi DUZS.


Podijeli: Facebook Twiter