Veliki plus za izvedbu protiv Rijeke

Petar Franjić (M. ANGELINI)
Petar Franjić (M. ANGELINI)

Gledano s čisto rezultatske strane, nije dobro. Pulski je prvoligaš nakon prvenstvene stanke nanizao tri poraza, od čega dva uzastopna pred svojim navijačima. Ovaj nedjeljni 2:3 upisan u regionalnom derbiju protiv Rijeke je, nažalost, nakon onog 0:1 protiv Zadra, stigao u derbiju nakon punih sedam godina. Naime, posljednji su put Riječani slaveći otišli na drugu stranu Učke još 2006. kad se igralo na Verudi.

To, kao i neke pogreške nakon kojih su padali riječki golovi - Čagalj "zaboravlja" Benka kod prvog, Graf se poskliznuo ispred Krstanovića, pa Obšivač ostavlja Kvržića iza leđa kod drugog gola, ili naivno primljen treći gol po ubačaju Škarabota s boka - Pamića je izbacilo iz takta i stvari su koje sigurno nisu mogle zadovoljiti pulsku publiku u derbiju.

Ali zato je sve ostalo, a toga je daleko više, sigurno pozitivno. Počevši od plasmana na ljestvici. Čak i uz ta tri poraza u nizu Istra 1961 i dalje drži šesto mjesto s 11 osvojenih bodova u Ligi 10. Kudikamo jačoj konkurenciji od one iz prošle sezone, a od one iz Lige 16 da i ne spominjemo.

Druga pozitivna stvar je dojam uz koji su nakon susreta s tribina odlazili navijači pulskog kluba. Nakon Zadra bili su opravdano ljuti, ali nakon Rijeke aktere su derbija aplauzom ispratili u svlačionice. I jedne i druge. Riječanima treba odati priznanje da su neprijepornu kvalitetu znali pretvoriti u pobjedu, a "zeleno-žutima" da su na travnjaku ostavili sve što su mogli, ostavili i posljednji atom snage. (Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter