Veliki mali mikrofon: Grand prix Ijanu Prelcu

Mikrofon okupio 22 istarska pjevača (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Mikrofon okupio 22 istarska pjevača (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Red glazbe i red plesa puna tri sata. Županijski dječji festival "Mali veliki mikrofon" tresao je buzetski Trg Goričica i okupio 22 mala pjevača osnovnoškolskog uzrasta iz čitave Istre, koji su prethodno prošli dvije audicije. Uz neke nove glazbene nade, na 14. izdanju omiljenog dječjeg festivala, već odavno ucrtanog na glazbenoj karti Poluotoka, svoj status potvrdili su i glazbeni veterani s dječjih pozornica.

Stručni ocjenjivački sud, kojim je predsjedavao pjevač Bojan Jambrošić, prvu je nagradu, ujedno grand prix festivala, dodijelio Ijanu Prelcu iz Buja. Druga nagrada žirija pripala je Cristini Lubiana iz Vižinade, a treća Sari Majcan iz Buzeta. Za najboljeg pjevača do 10 godina proglašena je Natali Radovčić iz Žbandaja.

Publika je drugu godinu za redom svoje favorite pronašla u buzetskom Error bendu (Jure Černeha, Tibor Totman, Rok Božić i Stefan Sinčić). Drugu nagradu dodijelila je Luciji Žigante iz Buzeta, a treću vrckavom Luki Gašparu također iz Buzeta.

Posebnu nagradu kao najmlađa sudionica dobila je 6,5-godišnja Viktoria Vošten iz Poreča, nagradu za najbolji scenski nastup Karla Havić iz Buzeta, za najoriginalniji nastup Deni Mikac iz Buja, za najsimpatičniji nastup Sabrina Ritoša iz Vižinade, a najbolju interpretaciju Romina Peti iz Labina.

No, svi su mali pjevači bili pobjednici jer toplim pljeskom podržali su ih posjetitelji, ponajviše njihovi roditelji, nonići i prijatelji, a dobili su priliku zapjevati na pozornici s obilježjima pravih velikih festivala; raskošnom produkcijom, profesionalnom rasvjetom i scenografijom koju je na ljetnu temu igre na žalu, osmislila profesorica likovne kulture Živa Kutnjak.

Županijsko festivalsko izdanje kroz koje je proveo uigrani voditeljski dvojac, inicijator ovog glazbenog projekta Alan Poropat te Nikolina Končarević, otvorio je župan Valter Flego.

Dobrodošlicu svima zaželio je i buzetski gradonačelnik Siniša Žulić, istaknuvši da su "Mikrofon" i brojni drugi dječji sadržaji doprinijeli tome da Buzet dobije status grada prijatelja djece. U revijalnom dijelu nastupile su plesne skupine Udruge "Mali veliki mikrofon", zapjevali neki od pobjednika dosadašnjih festivala, a publiku je dodatno zagrijao Bojan Jambrošić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter