Veliki koncert KUD-a Matko Brajša Rašan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi kulturno-umjetnickog društva Matko Brajša Rašan obilježit ce 60. obljetnicu velikim koncertom koji ce se održati u subotu u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli.

Uz nastup KUD-a te mješovite vokalne skupine Nešpula, koja je njegova sastavnica, slavlju ce se pridružiti i gosti iz rijeckog KUD-a Jeka Primorja, umaškog Vox Siparisa te Rondo Histriae iz Pule.

- Bit ce to prilika za prisjecanje na neka lijepa prošla vremena kada su zborom dirigirali Paola Stermotic, Branko Okmaca te repetitorica Vinka Buric. U znak zahvalnosti, zbor ce pod vodstvom svakog od spomenutih gostujucih dirigenata izvesti po jednu kompoziciju, najavila je izmedu ostalog predsjednica KUD-a Davorka Radivojevic na konferenciji za novinare u cetvrtak.

Dirigentica Tatjana Merkl istaknula je da su svi pozvani na rodendanski koncert na kojemu ce, kako je rekla, do izražaja doci sva ljepota amaterskog bavljenja glazbom.

Ujedno, možda ce baš ova svecanost biti poticaj za ukljucivanje novih clanova u KUD Matko Brajša Rašan. Svaki je novi clan vrlo znacajan jer se na taj nacin njegov vijek produžuje, zakljucila je.

Repertoar brajšanovaca bit ce, prema najavi Tatjane Merkl, raznolik i zanimljiv, a takav ce ponuditi i gostujuci zborovi, kao i Nešpula, koja ce se predstaviti prigodnom božicnom, Brajšanovom "Sunce shaja" te pjesmom "Poker Face" Lady Gage, sve u svom prepoznatljivom dinamicnom stilu.

Ulaz na koncert je besplatan.


Podijeli: Facebook Twiter