Veliki koncert grupe Partibrejkers u subotu


Nakon četiri godine u Pulu i to u klub Uljanik vraćaju se beogradski sastav Partibrejkers koji će u klubu Uljanik nastupiti u subotu u 22 sata i na velikom uskršnjem koncertu promovirati album "Sirotinjsko carstvo".

Karizmatični frontmen Zoran Kostić Cane pjevačku je karijeru započeo u bendu Urbana gerila, da bi kasnije predvodio grupu Radnička kontrola a 1982. je uz Gorana Bulatovića Manzu, Nebojšu Antonijevića Antona i Ljubišu Kostadinovića osnovao Partibrejkerse. Produkciju prvog LP-a napravili su zajedno s Kojom iz Discipline Kitschme. U najboljoj tradiciji svojih duhovnih prethodnika kao što su Rolling Stones ili Stooges ili suvremenika poput Gun Cluba ili Crampsa bend Partibrejkers na autentičan način spaja moderno i tradicionalno, rhythm i blues pojačan punk stavom.

Novi album najavljen je singlom "Sitna lova", a izlazak aktualnog albuma "Sirotinjsko carstvo" popraćen je i spotom za istoimenu pjesmu. Novi studijski album stiže pet godina nakon live albuma "Krš i lom" i osam godina od objavljivanja studijskog izdanja "Sloboda ili ništa".

- U ovim godinama i poslije toliko vremena koje smo proveli truckajući se po balkanskoj guduri, dobro je da još imamo što reći, a upravo smo sve rekli na ovom albumu, izjavio je Cane, a publika će tek sada biti u prilici čuti što su sve Partibrejkers izrekli na novom albumu. Album "Sirotinjsko carstvo" dostupan je na Deezeru i kao CD izdanje, a uskoro će biti dostupan i na vinilu.

Poznato je da Partibrejkers imaju najvjernije fanove na domaćoj sceni. Od njihovog prvog nastupa u Dadovu 1982. godine domaća rock scena više nije bila ista, svoju priču su odmah su počeli pričati intenzivno, jasnim tekstovima, oštrim melodijama i iskrenim buntovničkim stavom koji je prepoznao veliki broj mladih sredinom '80-ih godina i kasnije. Redali su se hitovi, svirali su nebrojeno koncerata, jednom prilikom su u Zagrebu održali čak pet nastupa u tri dana.

Partibrejkers su među rijetkim bendovima koji su svojim glazbenim aktivizmom zaista pokušavali da promijeniti svijet oko nas. Uoči raspada bivše Jugoslavije, članovi Ekatarine Velike, Električnog orgazma i Partibrejkersa su formirali ad hoc bend Rimtutituki u okviru koga su snimili ciničnu antiratnu pjesmu "Slušaj 'vamo".

Koncertom u prepunoj Hali sportova u Beogradu u ožujku 2012., bend je obilježio 30 godina rada. Godine 2010. objavljena je monografija grupe "Srce kuca tu je" u kojoj se na 166 strana nalaze tekstovi svih pjesama Partibrejkersa, intervjui s Canetom i Antonom, kao i više od 200 fotografija.

Puljani će ovoga puta imati priliku ponovno vidjeti ove perjanice rock glazbe na koncertu u velikoj dvorani kluba Uljanik. Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti u Rock caffeu, Rock baru Mimoza, Caffe baru Bass i klubu Uljanik. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter