Veliki interes za baletni spektakl na ledu


St. Petersburg State Ballet On Ice gostuje u pulskom Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula 14. studenog u 20 sati s predstavom "Orašar na ledu", s glazbom P. I. Čajkovskog.

U samo dva tjedna od najave ove spektakularne predstave koja dolazi iz kolijevke baleta – St. Petersburga, prodano je već više od pola dvorane Istarskog narodnog kazališta. Božićnu priču o djevojčici Klari i drvenom Orašaru svi žele pogledati stoga ne čudi veliki interes za ovu predstavu. Bajkoviti "Orašar", svjetski omiljena božićna baletna predstava prvi puta dolazi u Pulu u spoju baleta i umjetničkog klizanja. Predstava se rasprodaje diljem Europe, a najbliže Puli bit će Ljubljana koja je već prodala 4.500 ulaznica.

Raskošan i cijenjeni Saint Petersburg State balet, 1995. godine počinje s nastupima na ledu, na pozornicama opernih i kazališnih pozornica. Na svojem početku, izvode najpoznatije balete kao što su "Uspavana ljepotica", "Labuđe jezero", "Orašar", "Pepeljuga" i "Romeo i Julija" diljem Rusije. Od tada do danas, svoje nastupe su proširili na ostatak svijeta – Europu, SAD, Kanadu, čak i Koreju, a svojim performansima uveseljavaju generacije i generacije diljem svijeta. Sve produkcije organizira glavni koreograf Merited Artist Rusije, Konstantin Rassadin. Ovo je prvi put na svijetu da pravi klasični baleti u klasičnim baletnim kostimima i setovima izvode na ledu klizališta postavljenom na pozornici kazališta.

Cijene ulaznica iznose od 240 do 410 kuna, a djeca do 14 godina imaju poseban popust pa njihova ulaznica iznosi 110 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti online na https://ink.mojekarte.hr/hr/all.html te na blagajni kazališta koja radi radnim danima od 10 do 13 sati te sat vremena prije svake predstave. Dječje ulaznice se isključivo mogu kupiti na blagajni. (V. B.)

 


Podijeli: Facebook Twiter