Veliki interes za 1. forum privatnih iznajmljivaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliko zanimanje izazvao je Prvi forum privatnih iznajmljivaca koji je u suradnji s lokalnim turistickim zajednicama u sklopu projekta kvalitetnog privatnog smještaja Domus Bonus organizirala Turisticka zajednica Istarske županije.

Iznajmljivaci iz svih dijelova Istre ispunili su veliku dvoranu hotela Lone sa 700 sjedecih mjesta. Otvarajuci forum direktor ureda Turisticke zajednice Hrvatske Niko Bulic naglasio je da privatni smještaj nudi pola ukupnog smještajnog kapaciteta Hrvatske.

Direktor TZ-a Istre Denis Ivoševic najavio je da ce se ovakvi forumi održavati svake godine, a prvi je posvecen edukaciji iznajmljivaca. Po njegovim rijecima, privatni smještaj je u Istri s deset tisuca iznajmljivaca po kapacitetima odmah iza kampova, ali ostvaruje tek cetvrtinu nocenja.

I ovaj je vid smještaja lani rastao za deset postao, premašivši tri milijuna nocenje, ali su mu potencijali i veci. TZ Istre ce ove godine organizirati posjete ciljanih grupa novinara i promovirati privatni smještaj u velikim europskim trgovackim centrima. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter