Veliki humanitarni koncert 1. prosinca u Poreču

Sa lanjskog humanitarnog koncerta Volim Istru u Žatiki (M. MIJOŠEK)
Sa lanjskog humanitarnog koncerta Volim Istru u Žatiki (M. MIJOŠEK)

"Volim Istru o Božiću, pružam ruku za tvoju sriću", naziv je i moto velikog humanitarnog koncerta koji će se 1. prosinca održati u porečkoj sportskoj dvorani Žatika. Koncert organizira kao i lanjskih godina, Hitan slučaj, pulska udruga za promicanje kulture i znanosti, te očuvanje tradicijske baštine, u suradnji s Caritasom Porečke i pulske biskupije kojemu je namijenjen sav iznos, a projekt su podržali i Grad Poreč i Istarska županija.

- Pozivamo sve da nam se pridruže na koncertu i da u božićnom ozračju pokažemo gestu humanosti. Znamo da je kriza i da je svima teško, ali znamo i da postoje oni kojima je pomoć potrebnija nego nama, rekla je Tatjana Tomaić, predsjednica Hitnog slučaja.

U programu predstavit će se dvjestotinjak izvođača, a kao specijalni gosti najavljeni su Vinko Coce i klapa Maslina. Publici će se predstaviti i popularni solisti Lidija Percan, Serđo Valić u pratnji grupe Magnolija, tenor Zoran Tomaić, te zborovi "Joakim Rakovac" iz Poreča i "Roženice" iz Pazina, klapa Motovun, te KUD-ovci i pjesnici iz svih krajeva Istre.

Ravnatelj Caritasa Porečke i pulske biskupije Željko Zec izrazio je zadovoljstvo ponovnim održavanjem koncerta u Žatiki i činjenicom da se održava u vrijeme došašća, te da je dio velikog obilježavanja 200. godišnjice rođenja biskupa Jurja Dobrile.

- Prošle godine u Žatiku su stigli ljudi iz cijele Istre, radi se o stvarno izuzetnom događanju, koje usto ima i humanitarni karakter. Bilo je lijepo vidjeti okupljene sve generacije na jednom koncertu i nadam se da će i ovaj put građani iz svih krajeva Istre izdvojiti svoje vrijeme i još jednom pokazati takvu atmosferu zajedništva, rekla je dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 30 kuna, dok djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz. Karte se mogu nabaviti u svim župama u Istri, te na dan koncerta na blagajni dvorane. (V. HABEREITER) 


Podijeli: Facebook Twiter