Veliki hotelijeri najavili oko 50 tisuća noćenja

Doček Nove godine u Poreču (Arhiva)
Doček Nove godine u Poreču (Arhiva)

Za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane u Istri ponovno svoja vrata otvara niz velikih hotela koji su se zatvorili krajem rujna ili početkom listopada, a pridružuju im se i oni hoteli koji rade cijele godine. Očekuje se da će za predstojeće blagdane biti otvoreno oko 50 velikih hotela u svim destinacijama, posebno oko Nove godine, te niz manjih obiteljskih hotela, vila i ponešto kampova.

Prema procjenama najvećih hotelijera kada govorimo o bukingu, očekuje se samo u njihovim objektima oko 50 tisuća noćenja. Doduše, svi će se rezultati znati točnije nakon samih blagdana kada im se pribroje i noćenja iz kuća za odmor u unutrašnjosti, te malih hotela čije procjene nisu uzete u obzir.

U Poreču, koji za blagdane priprema velik doček na Trgu slobode uz koncert Jelene Rozge bit će otvoreno sedam objekata Plave lagune, četiri objekta Valamar Riviere, hotel Mauro, Grand hotel Palazzo i hotel Poreč. Plava laguna procjenjuje da će prema sadašnjem stanju bukinga u tom periodu imati oko 13.800 noćenja. Valamar Riviera nije navela koliko noćenja očekuju.

- Zadovoljni smo trenutnim stanjem bukinga za novogodišnje blagdane te očekujemo da će najbrojniji gosti biti iz Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske Valamar već tradicionalno omogućava gostima da provedu i dožive ugodnu blagdansku atmosferu za vrijeme Nove godine u svojim hotelima u Poreču i Rapcu. U Poreču će biti otvoreni Valamar Riviera Hotel Valamar Crystal Hotel, Valamar Diamant Hotel, Valamar Zagreb Hotel, a u Rapcu Hotel Valamar Sanfior, Allegro Hotel  i Miramar Hotel, najavljuju iz Valamara.

Rovinj za svoje goste pak priprema višednevnu zabavu i program. Osim dočeka na glavnom trgu uz Parni valjak i Le mond, Rovinj će božićni duh začiniti brojnim glazbenim događanjima poput Rovinj Music Festivala, božićnim sajmom, sajmom knjiga, raznim radionicama izrade ukrasnih predmeta za djecu i odrasle te predstavama. U tom će periodu biti otvoreni Maistrini hoteli Eden, Park, Monte Mulini, Lone, Adriatic te manji hoteli poput  Angelo d'oro, Villa Valdibora, Villa Tuttorotto, zatim kamp Ulika i brojni objekti u privatnom smještaju. U TZ-u očekuju da će Rovinj ostvariti 14.000 noćenja.

- Tijekom nadolazećih blagdana Maistra će imati otvoreno više od 50 posto svog hotelskog smještajnog kapaciteta. Gostima će biti na raspolaganju hoteli Monte Mulini, Lone, Adriatic, Eden i Park u Rovinju te hotel Pineta, apartmani Riva i kamp Porto Sole u Vrsaru koji zajedno broje gotovo od 2.500 kreveta, odnosno 221 parcelu. U tom periodu očekujemo ostvarenje od oko 11.900 noćenja što je pet posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Najveći broj gostiju dolazi s talijanskog, austrijskog, slovenskog, domaćeg i njemačkog tržišta, poručuje stručna suradnica u marketingu Maistre Vanja Mohorović. (B. BAN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter