Velike lipe krave Andija Bancica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još jednu ugodnu vecer proveli smo protekle subote u kultnoj oštariji Poli Ferlina u Svetvincentu. Razlog jednostavan, Šikuti machine su organizirali i producirali izložbu fotografija Andija Bancica pod nazivom "Pekine krave u krupnen kadru". Velike oci Krnje, Bibe, Lane, ?ovanine, Vijole, Štele, Lakija i Galjarda gledale su prisutne kako su zbunjeni zašli u njihov svijet, bar nakratko.

Andija Bancica kao kustosa - organizatora likovnih djelatnosti pri Poreckom otvorenom ucilištu - izvrsnog samozatajnog fotografa i dizajnera posebno je pohvalio Drago Orlic koji je bio zadužen i za prodajni dio izložbe. Izložba se nastavlja na njegov videouradak "Vagrda". O ideji portretiranja krava govorio je Darko Pekica, a Mario Bencic istaknuo je vrijednost portreta istarskoga blaga u našem vremenu, kada mnogo djece krave zamišlja kao ljubicasta bica.



Kao i uvijek, nastavilo se u ugodnom tonu. Vecer su zacinili Noel Šuran i Ines Draškovic svojim neobicnim nacinom pjevanja na tanko i debelo te uz neizostavan gastronomski dio šikutskih druženja za koji su bili zaduženi Trananaj i novinar Budimir Žižovic pripremivši prigodnu blagdansku trpezu - bakalar in bianco, pod cripnjon i na brodet. (Lara BAGAR)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter