Velikani jazza ovog ljeta u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neka od trenutno ponajboljih imena svjetske jazz scene - Claudia Acuna, Dave Holland & Pepe Habichuela Flamenco Project, Edward Simon Trio, Dianne Reeves, Maurice Brown Quintet i Abraham Inc ovog ce ljeta nastupiti u Porecu na novom istarskom medunarodnom jazz festivalu koji ce se održati od 9. do 11. srpnja.

Ime mu je Valamar Jazz Festival, a u srijedu su ga na konferenciji za novinare u Zagrebu predstavili umjetnicka direktorica festivala Tamara Obrovac te predstavnici grupacije Valamar i porecke Riviere.

- Ideja Valamar Jazz Festivala jest obogatiti kulturnu i turisticku ponudu grada Poreca, kao i Istre u cjelini, medunarodnim glazbenim dogadanjem kojim ce ova mediteranska turisticka destinacija dobiti tradicionalni kulturni dogadaj.

Osim glavnog festivalskog programa, planiran je i bogat prateci program koji ce se sastojati od mini koncerata na ulicama Zagreba, Rijeke i Pule, svakodnevnih manjih koncerata i dogadanja u Porecu za vrijeme trajanja festivala te after partyja, receno je na konferenciji.

Festivalski program trebao bi se održati u obnovljenoj vili Polesini te na otoku sv. Nikola, a vec su poznati i termini nastupa glazbenika.

Festival 9. srpnja otvaraju Claudia Acuna te Dave Holland & Pepe Habichuela Flamenco Project, 10. nastupaju Edward Simon Trio i Dianne Reeves, a posljednjeg dana Maurice Brown Quintet i Abraham Inc. Uz to, predvideni su i najavni i odjavni koncerti, koji bi se održali 10. lipnja, odnosno 21. kolovoza.


Podijeli: Facebook Twiter