Velika zlatna medalja Aldu Zubinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aldo Zubin osvojio je veliku zlatnu medalju na 11. smotri maslinovog ulja u Novigradu. Najsjajnija odlicja zaslužili su još i, takoder s vrlo visokim ocjenama, Ivan Gortan, Ante Babic, Igor Kocijancic, Milan Brecevic, Tranquilino Beletic, Damir Šain, Laguna Novigrad d. d., Aldo Žužic, Bruno Cervar i Zlatica Matijašic.

Diplome za sudjelovanje dobili su Guido Zancola, Albino Fero, Ivan Božic, Franko Požar, Aleksandar Rakocevic, Elvis Gojtan, Sanja Petek, Nadja Gržac, Anton Beakovic, Ante Babic, Viktor Širol, Marko Baljak, Božidar Cakovic, Mario Bratovic, Aldo Beakovic, Denis Stelko, Denis Staric, Milan Kotiga, Roberto Milos, Dušan Brecevic, Drago Šorgo, Marko Baljak i Livio Melon. U konkurenciji su bila 34 uzorka i to iskljucivo proizvodaca iz Novigrada, a što je glavno pravilo te manifestacije. Gotovo svi dobitnici zlatnih medalja masline su preradili u lokalnoj uljari Babic u Stanciji Vinjeri.

Smotra je održana u Zajednici Talijana u organizaciji udruge Agroemonia, Grada, Turisticke zajednice i ZT-a. Program je poceo strucnim predavanjem za maslinare i proizvodace maslinovog ulja koje su održali diplomirani inženjeri agronomije Marina Kocijancic i Italo Žužic.

Teme su bile pravilnik o integriranoj proizvodnji i rezidba maslina. Žužic, ujedno i predsjednik komisije koja je ocjenjivala ovogodišnja ulja, istaknuo je svoje zadovoljstvo vrhunskom kvalitetom uzoraka, od kojih su mnogi bili blizu najviše ocjene, ali s druge je strane dodao da bi bilo dobro da se maslinari potrude malo više oko rezidbe.

Prvi je put ove godine smotra imala program s više razlicitih sadržaja, priredenih u suradnji s TZ-om, pa se, k tome, u atriju Zajednice Talijana održala degustacijska izložba maslinovog ulja i drugih proizvoda lokalnih proizvodaca, poput vina, pršuta, sira i drugog, a sve to uz glazbenu animaciju.


Podijeli: Facebook Twiter