Velika ušteda u obnovi "Drosine"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gospodarska kriza ozbiljno je poremetila cijene na gradevinskom tržištu pa je druga faza izgradnje pulskog Gradskog stadiona "Aldo Drosina" puno jeftinija od planiranog. Štoviše, drugi natjecaj, koji je uslijedio nakon poništenog, donijet ce vjerojatno i novu dvomilijunsku uštedu. Predvida se stoga da bi završni racun trebao iznositi cak petnaest milijuna kuna manje od planiranih 60-ak milijuna.

Krajem tjedna trebali bi biti poznati svi izvodaci radova u drugoj fazi dovršetka gradnje stadiona. Vec je poznat izvodac trece grupe radova, sanacije tribina. To ce obaviti tvrtka AntiRost iz Primorsko-goranske županije, po cijeni od oko 780 tisuca kuna, rekao je ravnatelj Javne ustanove Pula sport Mario Peruško.

Preostala dva izvodaca u ponovljenom natjecaju - za izgradnju krovišta nove tribine, pomocnog igrališta, uredenje okoliša te nabavu i montažu agregata za koju je pristiglo osam ponuda, odnosno za postavljanje rasvjete te razmještanje instalacija na tribinama za koju je pristiglo pet ponuda - bit ce poznata krajem tjedna, a pristigle ponude niže su od onih s prošlog natjecaja.

"Drosina" ce za 522 tisuce kuna i višegodišnje održavanje dobiti sportski semafor. To predstavlja, kako je rekao Peruško, uštedu od pola milijuna kuna u usporedbi s prvobitno planiranim sredstvima.

Upravo je ušteda cinjenica koja se najcešce istice vezano uz provodenje natjecaja i odabir ponuda. Za dovršetak stadiona osigurano je 60 milijuna kuna (plus iznos za atletsku stazu na SRC-u Uljanik-Veruda) putem dva kreditna zaduženja, kod Zagrebacke banke za prvu fazu i Hrvatske poštanske banke za potpuni završetak radova, izmedu dva kredita gospodarska kriza je snizila cijene na gradevinskom tržištu.


Podijeli: Facebook Twiter