Velika rock 'n' roll fešta za sve generacije

Bajaga & Instruktori u Pazinu (Nikola PAVLAKOVIĆ)
Bajaga & Instruktori u Pazinu (Nikola PAVLAKOVIĆ)

Za Uskrs je u novoj pazinskoj sportskoj dvorani održan prvi rock koncert, kojim je na najbolji mogući način, za tu vrstu glazbe, promoviran jedan novi gradski prostor. Za odlično rokersko krštenje sportske u koncertnu dvoranu pobrinuli su se Bajaga & Instruktori, Atomsko sklonište i TTRT. Zagrijavanje atmosfere povjereno je grupi TTRT iz Pazina, a Bajaga je s Instruktorima izašao na pozornicu nakon dosta vrućeg nastupa Atomskog skloništa.

Emotivno i romantično

Veliki šarmer i gentleman Momčilo Bajagić-Bajaga koncert je otvorio svojom velikim hitom "S druge strane jastuka", naslovnom pjesmom svog drugog albuma iz 1985. Već u toj izvedbi dobro zagrijana publika prihvatila je pjesmu, a kako se u nastavku nizao hit za hitom, publika je pokazala kako nije zabravila njegove pjesme. Tako se povremeno dvorana preobražavala u veliki pjevački zbor koji je upotpunjavao nastup izvanredno raspoloženih Bajage & Instruktora. Lijepo je čuti kako publika različitih generacija pjeva refrene, za neke pjesama svoje mladosti, a za neke pjesama koju su prvi put čuli na pločama ili kasetama svojih roditelja. Tako su mnogi te uskrsne večeri u pazinskoj sportskoj dvorani došli na svoje. Mnogi su radosno pjevali u publici, a neki su se uspjeli popeti na pozornicu i zapjevati s Bajagom.

Posebno je emotivna, ali i od publike odlično prihvaćena bila pojava na pozornici Dejana Damijanića, gitarista i pjevača "Night Expressa", kojem se pružila prilika da s Bajagom otpjeva "Verujem ne verujem". "Nekada sam u svojoj sobi imao tvoj poster", rekao je Damijanić Bajagi s kojim se nakon izvedbe srdačno zagrlio. Možda su i mnogi drugi poželjeli da poput Damijanića mogu zagrliti Bajagu, ali bez obzira na to nisu imali razloga očajavati jer su Bajaga & Instruktori svojim pjesmama i svojom glazbom uspjeli zagrliti sve u dvorani. Iako su zvukom i glazbom izraziti rokeri njihove su pjesme zapravo vrlo emotivne i romantične. Naime, ovi vrhunski izvođači u jednoj suptilnoj rok maniri izvode pjesme koje govore o svevremenskoj temi, a to je ljubav i svemu lijepom i onom manje lijepom što taj najuzvišeniji ljudski osjećaj sa sobom donosi. To je zacijelo razlog što su već godinama Bajaga & Instruktori uspješni na glazbenoj sceni i što ih slušaju i vole naraštaji zaljubljenika u dobru glazbu.

Izvanredno raspoloženi Ranko Svorcan

Na isti se način prema glazbi i publici odnosi i Atomsko sklonište koje je gotovo dva sata iz pjesme u pjesmu oduševljavalo publiku. Treba reći kako su Atomci glazbeno, žešći i čvršći od Bajage & Instruktora. Stoga nitko u dvorani nije ostao ravnodušan prema stihovima njihovih velikih hitova, koji su poput pjesme "Za ljubav treba imat dušu" s razlogom uvršteni u anale rock 'n' rolla bivše države. Također treba izdvojiti izvanredno raspoloženog gitarista Atomaca Ranka Svorcana koji je cijeli nastup "pržio" u maniri velikih rock gitarista. Ponesen glazbom zasvirao je papučom koju je skinuo s noge. Zabavan potez, ali i dokaz, da kao što je i Hendrix imao neobična pomagala u svirci, na isti način i glazbom ponesen Svorcan vješto koristi sve što može obogatiti njegov glazbeni govor.

Nakon doista fantastičnog nastupa Atomskog skloništa, Bajagi & Instruktorima bio je olakšan pristup zagrijanoj i izuzetno raspoloženoj publici.

Uvod u uskrsni gala koncert u Pazinu, kako su ga prozvali organizatori, prepušten je pazinskom bendu TTRT. Dečkima koji već par godina suvereno vladaju istarskom rock scenom. Oni su izvedbama velikih i stranih domaćih rock uspješnica otvorili srca posjetitelja prema onomu što je kasnije slijedilo. Energični pazinski rockeri pokazali su se kao odličan izbor za otvaranje koncerta velikih i istinskih glazbenih zvijezda jer Atomsko sklonište i Bajagu & Instruktore bez razmišljanja možemo uvrstiti među 10 najboljih rock bendova na ovim prostorima.

Predgrupa - pun pogodak

Iako s manje glazbenog iskustva TTRT su ipak izborom pjesma i posebno njihovom izražajnom izvedbom bili odlična predgrupa na koncertu kakav se u Pazinu vrlo rijetko može doživjeti. Naime, uskrsni gala koncert u Pazinu bio je pun pogodak organizatora koji je publici ponudio odlučne izvođače rock 'n' rolla koji, kako je poručio Bruno Langer, nikada neće umrijeti, a prema onomu što se moglo vidjeti i čuti minulog Uskrsa u Pazinu, rock 'n' roll je unatoč sijedim vlasima izvođača, zahvaljujući svojim pozitivnim vibracijama, još uvijek vitalan. (Mirjan RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter