Velika kašnjenja u britanskim zračnim lukama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog problema u centru zračne kontrole, u subotu se u cijeloj Velikoj Britaniji i Irskoj bilježi veliki broj kašnjenja letova, izvijestio je BBC.

Među zračnim lukama u kojima je došlo do kašnjenja su Heathrow, Stansted, Cardiff, Dublin i Glasgow. Britanska Nacionalna služba zračne kontrole (Nats) priopćila je da njen centar u Swanwicku, Hampshire, "ima teškoća u prelasku s noćnih na dnevne operacije".

Voditeljica operacija Juliet Kennedy za BBC je rekla da misli da se taj problem ranije nije pojavljivao. "U ovom trenutku ne znamo koliko će biti potrebno da ga riješimo", rekla je i dodala da je ipak uvjerena da će ga inženjeri Natsa riješiti tijekom subote .

Udruga britanskih putničkih agencija priopćila je da joj je rečeno da će problemi trajati još najmanje do 14 sati po lokalnom vremenu, a zrakoplovna kompanija Ryanair najavila je da će teškoće "utjecati na određene letove" do najmanje 16 sati .

Londonska zračna luka je u subotu do 9 i 45 otkazala 60 letova, a glasnogovornik zračne luke Stansted je rekao da su svi njihovi letovi u kašnjenju do dva sata. Gatwick je priopćio da je odgođeno 20 posto odlazaka, a putnici upozoreni da bi mogli čekati "nekoliko sati". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter