Velika grana ladonje odlomila se i pala na terasu kafića

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Velika grana jedne od starih ladonja na Giardinima u Puli zbog snažnog se naleta vjetra u četvrtak oko 11.30 sati odlomila i pala na prvi red stolova terase obližnjeg ugostiteljskog lokala. Kako nam je ispričao Anton Gojani, vlasnik caffe bara "Bolero", odjednom su začuli jasan zvuk pucanja stabla i nekoliko trenutaka kasnije teška je grana već poklopila dio inventara kafića.

- Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen! Šetača i prolaznika, srećom, u tom momentu nije bilo, dok je na našoj trasi bilo gostiju za desetak stolova, uglavnom na udaljenijim pozicijama. Ugroženije je bilo samo jedno mlado društvo koje je skočilo sa svojih stolica i izbjeglo nesreću. Nekoliko nam je stolica oštećeno i razbijena je pokoja čaša i šalica. Zaista ništa strašno u odnosu na ono što se moglo dogoditi, rekao je Gojani.

Objasnio je i da se ugostiteljstvom na istom ovom mjestu bavi već 26 godina, ali takav događaj ne pamti. Zajedno sa svojim djelatnicima i pokojim gostom ubrzo je pomaknuo granu s terase i očistio nered. U međuvremenu je jedan pometač iz gradskog komunalnog poduzeća Pula Herculanea, koji je svoj posao obavljao upravo na Giardinima, pozvao neophodno pojačanje u ljudstvu i mehanizaciji. Građani i turisti nisu propustili fotografirati i snimiti odlomljenu granu, uz obavezne komentare što se točno zbilo i koji su mogući uzroci.

- Našli smo se na kavi i sigurno nismo očekivali tako nešto, ali smo brzo reagirali… osim jednog frenda koji je ostao sjediti na svom mjestu, jer je procijenio da ga grana neće stići. Pomogli smo maknuti granu i nastavili druženje za drugim stolom. Ne očekujemo da bi se tako nešto moglo ponoviti. Djevojke su se malo prestrašile, ali sigurno ćemo i dalje dolaziti ovdje, rekao nam je Dalibor iz spomenutog društva na terasi Bolera. (K. FLEGAR, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter