Velika glazbena završnica uz grupu Jinx

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako se bliži 7. Poreč Dox, Međunarodni festival dokumentarnog filma koji će se održati u porečkome kinu od 6. do 11. studenoga, a čije filmove bira bivši HRT-ov urednik dokumentarnog programa Đelo Hadžiselimović, ove će godine svi filmoljupci vjerojatno biti i dodatno oduševljeni, jer na programu će se naći i vrlo zanimljivi gosti i odlični bendovi koji će ih dodatno, razveseliti poručuju iz Pučkog otvorenoga učilišta.

Razgovori s gostima

Tako će već nakon otvorenja 6. studenog, publika nakon uživanja u filmu "The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years", sigurno zaplesati na koncertu The Beatles Revival Banda, a tada će gostovati i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić, pa će uz ostale uvažene goste, mnogi moći svjedoči sve većoj važnosti porečkog festivala dokumentarnog filma, na što su organizatori iznimno ponosni.

Uzbudljive razgovore s gostima vodit će i selektor festivala Đelo Hadžiselimović 7.studenog, a posjetitelji ih moći pitati sve što ih zanima o filmovima, životu i ostalim temama. Iz Bosne i Hercegovine na 7. Poreč Dox dolazi tada i Jasenko Pašić, profesionalni glumac i autor dokumentarca "Scream for me Sarajevo". Nevjerojatna priča ide ovako; nakon 998 dana koje je grad proveo pod opsadom, Bruce Dickinson na zimu 1994. godine u Sarajevo dolazi održati koncert kamionom. Da je frontman Iron Maidena uopće tamo bio, do premijere ovoga filma znalo je vrlo malo ljudi, a priča o glazbi, sjećanju i životu definitivno nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ističu organizatori.

Nakon projekcije filma "Černobilske babuške" u srijedu, 8. studenog, gostovati će i Jadran Puharić, akademski redatelj te jedan od osnivača makarskog festivala dokumentarnog filma DokuMa. Film o životu neobičnih starica u radioaktivnoj zoni koju odbijaju napustiti prikazan je na ovogodišnjoj DokuMi, kao i izvrsni film "Anđeo Nanjinga", te već spomenuti "Scream for me Sarajevo", a sva tri dokumentarca porečka će publika moći prvi puta pogledati.

Robert Zuber, novinar i redatelj, na Dox se vraća filmom "Život od milijun dolara", a film je na programu u četvrtak, 9. studenog.

Nastupa i ManGroove

Dan kasnije, 10. studenoga, još će jedan gost iz BiH sjesti za stol Đele Hadžiselimovića u foajeu porečkog kina, a riječ je o Zdenku Jurilju, autoru filma "Dom" i dugogodišnjem ratnom reporteru, a druženje će s njime uslijediti nakon projekcije filma. Nakon razgovora s redateljem nastupit će uživo zagrebački neo soul funk band ManGroove.

Zadnji dan održati će se i koncert kojim tradicionalno završava veliko filmsko slavlje, a ono je uvijek glazbena poslastica za ljubitelje kvalitetne domaće glazbe. Nakon prošlogodišnjeg koncerta Elementala i svima dragog Cirkusa, na pozornici ispred Učilišta nastupiti će grupa Jinx. Hitovi poput "Idem tamo gdje je sve po mom" i "Smijem se" nesumnjivo će rasplesati i raspjevati Porečane.

Ulaznice

Ulaznice za festivalske filmove već se mogu rezervirati preko online rezervacijskog sustava Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Publika se poziva da svoja sjedala u kinu osigura na vrijeme, pogotovo kad su u pitanju popularniji naslovi. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter