Velika glazbena imena i ribarska fešta na Mandraču

Na četiri pozornice smjenjivala se poznata glazbena imena (L. JELAVIĆ)
Na četiri pozornice smjenjivala se poznata glazbena imena (L. JELAVIĆ)

Ponoćnim vatrometom sinoć je završena četverodnevna fešta posvećena mjesnom zaštitniku sv. Pelagiju, što se ujedno slavi i kao Dan grada Novigrada. Velika fešta, po ocjenama mnogih najbolja do sada, koliko zbog dobre posjećenosti toliko i zbog bogatog sadržaja, počela je u četvrtak dodjelama priznanja za najljepše okućnice i novigradske balkone, a godišnja priznanja javno su dodijeljena najboljim srednjoškolcima i sportašima.

U večernjim satima u crkvi sv. Pelagija i Maksima održan je zajednički koncert svih novigradskih zborova i vokalnih skupina pod nazivom "Pjesmom Te pozdravljamo, sveti Pelagije…". Bio je to uvod u raznolik program koji se tijekom tri večeri odvijao na četiri gradske pozornice. Nastupali su glazbenici koji su oduševili i mlade i starije posjetitelje, a sve uz bogatu gastro ponudu. Naročito je bilo veselo na Mandraču, gdje su mjesni ribari priredili feštu na fešti, privukavši i brojne turiste kojih je ovih dana pun Novigrad. Na četiri gradske pozornice smjenjivala su se poznata glazbena imena, od Tare i njenog benda do novosadskih Frajli, Serđa Valića, Denisa Makina, Mire Ungara, Parnog valjka, Night Expressa, klape Cambi i brojnih drugih.

Jučer je, na Dan grada i sv. Pelagija, održano svečano misno slavlje započeto procesijom u kojoj su vjernici nosili kip svog sveca zaštitnika. Procesija je krenula od crkve Gospe od Karmela te središtem grada došla do župne crkve gdje je održana koncelebrirana sveta misa. Sinoć je održana i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su, uz gradonačelnikov izvještaj o rezultatima u proteklih godinu dana, dodijeljena gradska priznanja. Fešta sv. Pelagija tradicionalno donosi i bogat sportski program u koji su bili uključeni gotovo svi novigradski sportski klubovi. (L. JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter