Velika fešta na obnovljenom Trgu kralja Tomislava


Posljednjih su se dana bez prestanka užurbano obavljali završni radovi na uređenju Trga kralja Tomislava na Verudi kako bi se njegovo svečano otvaranje moglo održati upravo danas, na Dan sv. Tome, zaštitnika Pule. Usprkos svim "nevjernim Tomama", uređenje trga odrađeno je u planiranom terminu, a velikoj većini građana sviđa se arhitektonsko rješenje ove žile kucavice ne samo Verudeža, već i stanovnika okolnih kvartova.

Košarka i utrka za klince

Velika proslava otvorenja trga i Dana Sv. Tome započinje u 19 sati na trgu nastupom grupe In Vino Veritas, dječjeg zbora Zaro, pulskih mažoretkinja i plesne grupe AB Original. U 21 sat uslijedit će svečano otvorenje trga uz Lidiju Percan, a zatim od 21.30 sati nastupa glazbena senzacija godine, mlada pjevačica Mia Dimšić i popularni Night Express band.

Na otvaranju će Budimir Žižović Žižo i njegov tim kuhati "veliku pulsku padelu" kojoj će se počastiti svi prisutni, a kuhat će se jelo "Vrtovi Verude" i to od 300 kila povrća i pancete. Radit će se u čak dvije ogromne padele kako bi ga svi mogli kušati, pa će se tako jedna padela nuditi oko 20.30, a druga oko 22 sata.

Uređenjem trga nisu zaboravljeni ni najmlađi stanovnici Verude za koje je u jednom dijelu uređen novi park sa igralima, a danas su pozvani odazvati se na košarkaške utakmice i utrku oko trga za osnovnoškolce. Na kraju recimo i to da će Pulaprometovi autobusi od 18 do 1 sat ujutro do Verude voziti besplatno, kako bi se što manje automobila "nagužvalo" oko samog trga.

Otvoren je i Plavi market

Osim uređenog trga koji je mještanima dugo godina bio trn u oku sa svojim neasfaltiranim i blatnjavim površinama, Veruda je ovih dana dobila i novu trgovinu, budući da su poznati Plavi market preuzeli Iistarski supermarketi i kupcima otvorili svoja vrata. No, prava će svečanost povodom otvaranja uslijediti upravo danas, i to od 11 do 13 sati, kada Istarski supermaketi i Histris daruju građane besplatnim čevapima i Istarskim pivom za svaku kupnju iznad 50 kuna. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter