Velika DJ imena na Outlooku u pulskoj Areni

The Original Wailers
The Original Wailers

Uz već najavljen nastup legendarnih The Original Wailersa, koji će za koncert otvorenja Outlook festivala u pulskoj Areni 28. kolovoza ekskluzivno doputovati u Europu, u amfiteatru će te večeri, najavljuju organizatori, nastupiti Grandmaster Flash, legendarni DJ i jedan od utemeljitelja hip-hop kulture, J Rocc, jedan od najboljih svjetskih DJ-eva i osnivač The World Famous Beat Junkiesa te poznati dub reggae selektor Earl Gateshead

Grandmaster Flash će u Areni izvesti originalan block party breaks set sa zvukom rane njujorške soundsystem kulture koji se nakon početaka na Sedgwick aveniji u New Yorku ubrzo proširio po cijelom svijetu. J Rocc će, pak, kao veliki fan dub, reggae, funk, soul disco i hip-hop glazbe rasplesati pulski amfiteatar miksom različitih žanrova koji čine korijene soundsystem kulture, dok će Earl Gateshead, zajedno s posebnim gostom vokalistom, provesti publiku kroz najveće hitove dub i reggae soundsystem kulture.

The Original Wailers će, kako smo već pisali, u Areni  izvesti svoje najveće hitove i glazbu s legendarnog albuma Boba Marleya i The Wailersa "Exodus" koji je prepoznat kao jedan od najvažnijih albuma svih vremena s pjesmama kao što su "Jamming", "Waiting in Vain", "Three little birds", "Exodus". The Original Wailers je 2008. osnovao gitarist Al Anderson, poznat po intenzivnoj suradnji s kraljem reggaea Bobom Marleyjem, a on je i jedini izvorni član Wailersa koji su sredinom 70-ih pratili Marleyja. Koncert u Areni otvoren je za sve posjetitelje, a cijena ulaznice iznosi 135 kuna. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter