Velik interes za predavanja o proizvodnji rakija

Ilustracija (J. PREKALJ)
Ilustracija (J. PREKALJ)

Zbog velikog interesa za program osposobljavanja za zanimanje proizvođača rakija i drugih domaćih aromatiziranih pića koji je verificiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" Buzet i Diopter - otvoreno učilište Pula produžili su rok za prijavu do 27. siječnja. Nastava bi trebala početi prvih dana veljače.

Prijave stižu iz raznih krajeva Istre. Prema dostupnim informacijama, ovo je prvi puta da se na nekom učilištu u Hrvatskoj organizira program osposobljavanja za zanimanje proizvođača rakija i drugih domaćih aromatiziranih pića, a sada ga zajedničkim snagama namjeravaju provesti buzetsko i pulsko učilište.

Certifikat se upisuje u e-knjižicu kao zanimanje i zadovoljit će uvjet stručne osposobljenosti koje je pred proizvođače postavila Europska unija za stavljanje rakija i drugih aromatiziranih pića na tržište.

U županijskom odjelu za poljoprivredu su najavili da će po polazniku iz Istarske županije sufinancirati osposobljavanje s minimalno tisuću kuna, a organizatori osposobljavanja uputili su i zahtjeve gradovima i općinama da isto tako podrže polaznike sa svoga područja. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter