Velik interes za hrvatska vina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 28 izlagaca predstavilo je više od 150 vrsta vina na Medunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pica "ProWein 2010.", koji se održava od 21. do 23. ožujka u Düsseldorfu.

Velik interes profesionalne publike izazvali su izlagaci Adžic, Agrokor-vina, Arman, Badel 1862, Benvenuti vina, Blato 1902., Cattunar, Dalmacijavino, Degrassi, Diwine, Dubrovacki podrumi, Feravino, Galic, Izvori života, Jujevic vina, Katunar vinarija, Korta Katarina, Krauthaker, Kutjevo, PZ Gospoja, PZ Vrbnik, Roxanich, Suha punta, Trapan vina, Veralda, Vina Matoševic, Vinarija Zdjelarevic i Zlatan otok.

- Nadamo se da ce se nastupom na ovakvom važnom sajmu povecati izvoz hrvatskih vina na strana tržišta, a posebice u Njemacku jer onamo ide 28 posto od ukupnog izvoza vina. Njemacka je nakon BiH drugo izvozno tržište hrvatskih vina, rekla je Milica Rakuša Martulaš, direktorica Sektora za trgovinu HGK-a.

Perspektiva hrvatskih vinara je u snažnijem brendiranju hrvatskih vina da bi se na izvoznim tržištima naglasila njihova prepoznatljivost, a u tome im pomažu i znakovi HGK-a "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".

Sajam ProWein vodeci je medunarodni sajam vina i jakih alkoholnih pica na kojem se tradicionalno susrecu posjetitelji i vodeci svjetski proizvodaci i distributeri. Ove godine na sajmu nastupa 3.300 izlagaca iz 50 zemalja, a posjetilo ga je oko 35.000 iskljucivo poslovnih posjetitelja, priopcila je Svjetlana Momcilovic iz Hrvatske gospodarske komore.


Podijeli: Facebook Twiter