Velik interes građevinara za rotor u Šijani


Pulska gradska uprava informirana je proteklog tjedna na sastanku u upravi Hrvatskih cesta da postoji veliki interes građevinskih tvrtki za natječaj za izgradnju velikog kružnog toka na ulazu u Pulu u Šijani i rekonstrukciju dijela državne ceste D-66 od Šijane do Stancije Peličeti. Predsjednik Uprave, Porečan Edo Kos, od čijeg je dolaska na čelo Hrvatskih cesta ovaj projekt značajno intenziviran, zadovoljno je prenio veliku zainteresiranost i najavio odabir izvođača do konca godine.

- Željno iščekujemo završetak roka za predaju ponuda potencijalnih izvođača radova, a, kako smo informirani, interes je uistinu velik. Nadamo se da se neće pojaviti problemi na natječaju, odnosno u žalbenom roku. Radovi bi mogli započeti sredinom siječnja i bili bi gotovi do početka turističke sezone, rekao je resorni gradski pročelnik Damir Prhat.

Osim rotora na ulazu u Pulu, koji je najkritičnija točka istarskog prometa, jednako je značajna i izgradnja odvodnje koja će se protezati od novog rotora duž Ulice 43. Istarske divizije do Punte, a čiji je investitor Grad Pula, Herculanea i Hrvatske vode. Usto je predviđeno i krajobrazno uređenje rotora, ozelenjavanje površina, te izrada suhozida. U projekt je aktivno uključen i Grad Pula.

- Na spomenutom sastanku Hrvatskim cestama prezentirali smo idejno rješenje rekonstrukcije Vodnjanske ceste u koje su ugrađeni prijedlozi građana, kaže Prhat, istaknuvši da je predstavljeno i idejno rješenje za rekonstrukciju dionice obilaznice Šijana - Veli Vrh. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter