Veličanstvenom igrom do pobjede za skok na vrh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 

Teško je u nekoliko redaka sažeti ovu veličanstvenu pobjedu umaških rukometaša. Prve su minute navijestile da bi to mogla biti neizvjesna utakmica za domaćina protiv gotovo nepobjedivih "veprova", no ovaj puta su - umaški "lavovi" pokazali da ne priznaju čak niti lidera, momčad europskog formata. Kada je u pitanju sportsko viteštvo momčad Borisa Lisice i njegovih suradnika je pokazala zube iznimno kvalitetnoj i na svim pozicijama dvostruko popunjenoj suparničkoj strani koju vode "zlatne" perjanice hrvatskog rukometa – Vlado Šola i Davor Dominiković.

Utakmicu je otvorio Lucian Bura s dva pogotka što je podgrijalo atmosferu u gledalištu, no brzo su se gosti pribrali nakon čega se igralo gol za gol. Suparnici su se izmjenjivali u vodstvu koje je bivalo minimalno na obje strane. Po prvi puta prednost od dva gola (14:12) gosti su ostvarili u 26. minuti. Više od toga požrtvovni Umažani im nisu dopustili i na odmor je otišla vodeća momčad Premijer lige s golom prednosti.

Trener Šola je često koristio igrača više u polju, koji bi ulazio umjesto vratara. Ni to mu nije donijelo neku osjetniju rezultatsku prevagu. Zasigurno gosti nisu mogli nasluti što ih čeka u nastavku. Strpljivom su igrom "žuto-plavi" gradili napade iz kojih dolaze do preokreta, odnosno vodstva (19:18), nakon šest minuta igre u nastavku, a sredinom poluvremena izborili su tri gola viška (24:21). U deset posljednjih minuta su ušli s takvom prednošću, a poslije briljantnih obrana Slavića, te golova Bure, Maršana i Severca lider je bio na "koljenima" - 31:26 (52').

U dvorani su pak svi bili na nogama i bodrili svoje rukometaše koji su odigrali nezaboravnu utakmicu i još jednom pokazali da ih nikad ne treba unaprijed otpisati. Dovoljno upozorenje svima u ligi unatoč brojnim poteškoćama s ozljedama. (M. GAVRAN) 


Podijeli: Facebook Twiter