Veličanstven rukometni turnir na odmorištu Bačva

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Jutros je na odmorištu Bačva na Istarskom ipsilonu u smjeru prema Umagu započeo dječji rukometni turnir uz sudjelovanje deset ekipa, odnosno sedam iz Istre te gosti iz rukometnog kluba PPD iz Zagreba, Trnja i selekcije dječaka iz Primorsko goranske županije. Turnir je organizirala Bina Istra uz suradnju Istarske županije i Istarske turističke zajednice uz mnoštvo sponzora. Iz Istre stigle su ekipe dječaka iz rukometnih klubova Pule, Labina, Rovinja, Poreča, Buzeta, Buja i Umaga. Pionirske ekipe odigrat će do finala 25 utakmica u koja je uključeno 16o najmlađih igrača. Pozivaju se ljubitelji rukometa da uveličaju ovu originalnu (vjerojatno jedina u svijetu) inicijativu održavanja pravog i profesionalno vođenog turnira na autocesti. Bina- Istra je za sve posjetitelje priredila prostrano parkiralište na čvoru Baderna, autobus potom vozi gledatelje do dva izuzetno dobro pripremljena terena. Ulaz i izlaz (kod Višnjana) iz autoceste za sve je besplatan. Ekipe su podijeljene u svije skupine, skupina A: Buzet, Trnje, Rudar (Labin), Umag, Poreč. Skupina B: Buje, Arena Jadrograd (Pula), selekcija PGŽ, PPD Zagreb i Rovinj. Večeras će se odigrati finale a prije toga, u 18 sati i 15 minuta održat će se revijalna utakmica između selekcije Istarske županije i naših bivših igrača, hrvatski zlatni olimpijci (Matošević, Saračević, Mišković, Džomba i sam bivši kapetan reprezentacije Slavko Goluža…) Jutros su ždrijeb dviju skupina obavili župan Valter Flego i bivši selektor Slavko Goluža.

Na kraju rukometnog dijela gledatelji će moći uživati u koncertu grupe Učiteljice.

"Ovo je nevjerojatno i neviđeno, šokiran sam profesionalnošću organizatora, to je prava fešta rukometa" izjavio nam je Goluža.

"Cilj nam je promicati zdrav život kroz sport i normalno promicati rukomet, oduševljen sam" izjavio nam je Flego. Kristian Santaleza direktor upravljanja i održavanja Bina Istre je itasknuo da je organizacija turnira dio višegodišnje aktivnosti tvrtke u pomoći mlađim naraštajima. " Ulažemo u pomoć socijalno ugroženih skupina i djece s poteškoćama u razvoju. Ovu smo godinu odlućili promovirati zdrav život kroz sport" rekao nam je Santaleza. (E.VELAN) 

 


Podijeli: Facebook Twiter