Veli Vrh: Održana pučka fešta i nogometni turnir

Edo Ramić i Robi Roce spremili su najbolji "toć od pedoći"
Edo Ramić i Robi Roce spremili su najbolji "toć od pedoći"

Nogometni turnir, natjecanje u pripremi "toča od pedoča", lutrija te glazba uživo, bio je dobar recept za feštu Velog Vrha koja je kao i dosadašnjih godina privukla brojne posjetitelje.

U sportu i zabavi uživalo se do kasno u noć, a posebno se to odnosi na pobjednike 18. dječjeg nogometnog turnira – mališane iz Nogometnog kluba Istra 1961 koji su kući otišli kao ukupni pobjednici turnira slavivši u obje kategorije U-9 i kategoriji U-11.

Ovogodišnji turnir okupio je brojne nogometne ekipe, osam u kategoriji U-9, a čak 16 u kategoriji U-11, ukupno oko 250 djece koji su ostavili srce na terenu na Velom Vrhu. Podršku im je pružala brojna publika koja je navijala iz sveg glasa i poticala mališane na igru.

U kategoriji U-9 momčadi u finalnom susretu najboljom se pokazala momčad NK Istre 1961 koja je u posljednjoj utakmici svladala kombiniranu momčad Velog Vrha i Štinjana. U utakmici za treće mjesto Uljanik je bio bolji od Pula ICI-ja.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Benjamin Gregorinić iz NK Istra 1961, najbolji strijelac u toj kategoriji bio je Noel Hasanović, a najbolji golman bio je Marko Grgić. I u kategoriji U-11 slavili su igrači prve momčadi Istre 1961 koji su u finalnom susretu bili bolji od vršnjaka i kolega iz kluba, druge momčadi pulskog prvoligaša.

U utakmici za treće mjesto porečki Jadran bio je bolji od labinskog Rudara. Za najboljeg igrača proglašen je Mateo Lisica iz NK Istra 1961, najbolji strijelac je bio Mauro Draghicchio iz porečkog Jadrana, a najbolji vratar Filip Sabbati iz istog kluba.

Što se tiče "revijalnog" dijela manifestacije na Velom Vrhu, prema ocjeni žirija koji je ove godine bio u sastavu dogradonačelnica Elena Puh Belci, direktorica Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj te Dean Krizman, pedoče su najbolje pripremili Edo Ramić i Robi Roce, a pehar za dugogodišnje sudjelovanje i trud dobili su Vlado Lukačić i Ervino Žudić.

- Svi pedoči i toči su bili odlični, odlučivale su nijanse, rekla nam je članica žirija Cinkopan Korotaj, pohvalivši sve kuhare. (N. SOFTIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter