Veli Vrh: Kraj karnevalskog ludila


Paljenjem pusta na Velom Vrhu sinoć su i u Puli završile pokladne svečanosti. Za čitanje šentence, odnosno presude za sve nevolje koje su nas snašle u protekloj godini, kao i izvršenje kazne spaljivanjem bila je zadužena karnevalska grupa Veli Vrh - Valmade.

Osim što su se i ovaj put članovi pulske karnevalske maškarane skupine predstavili ovogodišnjom grupnom maskom pod nazivom "Aura" s kojom su nastupili i na Riječkom karnevalu, potrudili su se i za zabavni dio programa prije samog paljenja vatre. Sam događaj pratilo je više od stotinu građana, roditelja s djecom, baka i djedova s unucima, a nije nedostajalo ni maštovitih maski koje su već danas ponovno spremljene na dno ormara. Do idućeg karnevala i nekog novog krivca za nedaće koje nas tek čekaju.

Iako je pustu trebalo neko vrijeme da se zapali, milosti nije bilo. "Debul je, kako i mi, zato tako i sporo gori. Ali, neka gori, kriv je!", glasila je presuda starog meštra maškara, a uz burno odobravanje okupljenih građana pust je zapaljen te je razdragano mnoštvo, predvođeno članovima karnevalske skupine i zaplesalo oko buktinje te se nakon pola sata i razišlo. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ/Snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter