Veleslalom skijaša: Zubčić 15. u Hinterstoderu, pobjeda Pinturaulta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je 15. mjesto na veleslalomskoj utrci za Svjetski kup održanoj u petak u austrijskom Hinterstoderu, gdje je do svoje 13. pobjede u Svjetskom kupu došao Francuz Alexis Pinturault.

Nakon što je u prvoj vožnji imao 10. vrijeme, Filip Zubčić je imao priliku ostvariti najbolji plasman u ovoj sezoni koju je otvorio osvajanjem 12. mjesta na prvoj utrci u Soeldenu. Nažalost, Filip je bio prespor u središnjem dijelu druge vožnje te je pokvario kona?an plasman. U drugoj vožnji je naš skijaš imao tek 23. vrijeme što mu je bilo dovoljno za osvajanje 15. mjesta i novih 16 bodova koji su ga doveli do diobe 28. mjesta u redoslijedu veleslalomaša.

Francuz Alexis Pinturault, koji je bio vodeći nakon prve vožnje, uspio je u drugom nastupu obraniti svoju prednost pred Austrijancem Marcelom Hirscerom i u cilj stići sa 79 stotinki boljim vremenom od vode?eg svjetskog skijaša. Treće mjesto osvojio je Francuz Thomas Fanara, a na korak do pobjedničkog postolja ostao je Norvežanin Henrik Kristoffersen, najveći konkurent Hirscheru za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

Pinturault je na zahtjevnoj stazi stigao do svoje četvrte ovosezonske pobjede u Svjetskom kupu i četvrte ukupno u veleslalomu, kojom se probio na drugo mjesto u redoslijedu za veleslalomski Kristalni globus, sa 151 bodom zaostatka iza vodećeg Hirschera. Razliku će dodatno moći smanjiti u nedjelju, kad je na rasporedu novi veleslalom na istoj stazi, dok će se skijaši u subotu boriti za bodove u superveleslalomu. (H)


Podijeli: Facebook Twiter