Veleslalom: Pobjeda Pinturaulta, Kostelić 18.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuz Alexis Pinturault pobjednik je veleslaloma za Svjetski kup voženog u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu; on je do svoje prve pobjede u ovoj disciplini u karijeri stigao s vremenom od 2:32.42 minute, dok je hrvatski predstavnik Ivica Kostelić zauzeo 18. mjesto s 2.87 sekundi zaostatka.

Drugo mjesto iza Pinturaulta zauzeo je vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Austrijanac Marcel Hirscher sa 60 stotinki zaostatka, dok je treće mjesto zauzeo svjetski prvak iz Schladminga u ovoj disciplini, te vodeći veleslalomaš ove sezone Amerikanac Ted Ligety sa 63 stotinke slabijim vremenom od pobjednika.

Domaći skijaši Felix Neureuther i Fritz Dopfer, koji su bili u odličnoj situaciji nakon prve vožnje u kojoj su zauzeli prvo i treće mjesto, u drugoj su vožnji zakazali. Neureuther je zbog velike pogreške pao na 12. mjesto, dok je Dopfer morao odustati. Kostelić je drugu vožnju odvezao mnogo bolje nego prvu, te je uspio popraviti plasman za devet mjesta. U drugoj je vožnji ostvario vrlo dobro sedmo vrijeme.

U redoslijedu veleslalomaša vodi Ligety s 520 bodova, 105 manje ima drugi Hirscher, dok je treći Talijan Manfred Moelgg s 257 bodova. Kostelić je u veleslalomu sada 11. sa 124 boda.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Hirscher je povećao svoju prednost u odnosu na drugog Norvežanina Aksela Lunda Svindala na 209 bodova, sada ima 1215, a Svindal 1006. Treći je Neureuther sa 798 bodova, dok je Kostelić peti sa 722.

Svjetski kup nastavlja se sljedećeg vikenda kada su u norveškom Kvitfjellu na rasporedu spust i superveleslalom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter