Veleposlanik Japana posjetio Grožnjan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Japanski veleposlanik Yoshio Tamura dosad je nekoliko puta boravio u Istri, a danas je, uoci sutrašnjih sastanaka s gradskim celnicima u Puli i Rijeci, prvi put posjetio Grožnjan.

U razgovoru s opcinskim nacelnikom Rinom Dunišem podsjetio je da je lani u Hrvatskoj boravilo približno 150 tisuca japanskih turista koji sve više otkrivaju nove destinacije, medu kojima i Istru. Za Japance su glavne tocke u našoj zemlji dosad uglavnom bile Zagreb i Dalmacija, a Tamura je porucio da ce sve ono lijepo što je otkrio u Istri prenijeti svojim sunarodnjacima da bi ih potaknuo da dodu u što vecem broju.

- Zainteresirani smo za razvijanje suradnje s Japanom, osobito na podrucju kulture i turizma, pa i gospodarstva. Grožnjan ima što ponuditi – od ocuvane prirode i arhitekture, niza kulturnih programa do agroturizma, vrhunskih maslinovih ulja, vina i tartufa, kazao je Duniš.

Veleposlanik je rekao da ga se vec prilikom dolaska dojmio krajolik i jedinstvena atmosfera kojom zraci povijesna jezgra Grožnjana. Kao ljubitelj jazza, poseban je interes iskazao i za poznati festival "Jazz is back!" koji ce se održati u drugoj polovici srpnja. Nakon prijema u vijecnici uslijedilo je razgledavanje Grožnjana, posjet Gradskoj galeriji Fonticus te vinskom podrumu Kabola kraj Momjana.


Podijeli: Facebook Twiter