Veleposlanik Italije u posjetu Puli

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego primili su u Komunalnoj palači na Forumu novog veleposlanika Republike Italije u Republici Hrvatskoj Adriana Chiodi Cianfaranija i generalnog konzula Republike Italije u Rijeci Paola Palminteria. Kako je nakon razgovora, u izjavi za medije, naveo Miletić razgovaralo se o prijateljstvu dviju država, ali i istarske s talijanskim regijama i gradovima.

- Čast mi je da sam, zajedno sa županom, ugostio novog veleposlanika i nadam se da ćemo u budućnosti odlično surađivati, naveo je Miletić dodajući da Istru i Italiju veže prijateljstvo, ali i kulturne te gospodarske veze te mu je drago da sve više talijanskih poduzetnika djeluje u našoj županiji i gradu.

Veleposlanik Cianfarani naveo je da je u Puli i Istri službeno prvi puta te kako je Istra regija u kojoj je Italija jako prisutna te će se mostovi prijateljstva i dalje njegovati.

- Iznimno mi je drago što svi vi veliki značaj pridajete upravo Zajednici Talijana te što toliko vrednujete i njegujete talijansku kulturu, ali i jezik koji je sveprisutan u regiji, kazao je Cianfarani te dodao kako se veseli budućoj suradnji.

Župan Flego također je podsjetio na izvrsnu suradnju dvije zemlje navodeći da su u dvojezičnoj Istri Talijanski turisti treći po brojnosti te je i taj vid gospodarske suradnje jako bitan. Prijemu su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika, ujedno i predsjednik Zajednice Talijana Pula Fabrizo Radin, predsjednik Izvršnog vijeća Talijanske Unije Maurizio Tremul te predsjednik Talijanske Unije Furio Radin koji je kazao kako se danas razgovaralo i o administrativnom i političkom kontekstu Talijanske Unije i Zajednice Talijana u Istri.

Nakon službenog prijema veleposlanik je posjetio i Zajednicu Talijana te talijansku srednju školu u Puli. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter