Veleposlanik Indije posjetio Županijsku komoru Pula

Veleposlanik Indije s predsjednicom Županijske komore Jasnom Jaklin Majetić
Veleposlanik Indije s predsjednicom Županijske komore Jasnom Jaklin Majetić

Veleposlanik Indije, Nj.E. Sandeep Kumar, posjetio je u četvrtak Hrvatsku gospodarsku komoru - Županijsku komoru Pula, gdje je održao sastanak s predsjednicom Jasnom Jaklin Majetić. Veleposlanik je s predstavnicima Komore razgovarao o bilateralnoj suradnji između Indije i Hrvatske, uvozno-izvoznim mogućnostima i gospodarskoj suradnji s Istarskom županijom, naglasivši pritom da je zbog veličine tržišta Indije potrebno razmišljati o strateškoj suradnji za budućnost. Pritom je, kako je istaknuo, naročito važna suradnja na području automobilske industrije, brodogradnje, duhanske industrije, industrije cementa i kamena kao i softwarea. Jaklin Majetić veleposlanika je upoznala sa stanjem u istarskom gospodarstvu, kao i mogućnostima suradnje, posebice u turizmu, te izvozu proizvoda istarskih tvrtki u Indiju. Kako je navela, odnosi Hrvatske i Indije tradicionalno su dobri i prijateljski, regulirani bilateralnim sporazumima koji daju okvir za sigurnost poslovanja.

- Jedan od načina intenziviranja gospodarskih odnosa je i nastup na sajmovima u Indiji, sudjelovanje poslovnih ljudi na bilateralnim poslovnim susretima, s ciljanim partnerima te korištenje modela za prenošenja znanja u području visokih tehnologija, istaknuo je veleposlanik.

Dogovoreno je da će organizirati sastanak s predstavnicima istarskih tvrtki zainteresiranih za suradnju i zajednička ulaganja, kao i posjet veleposlanika istarskim tvrtkama radi upoznavanja s njihovim proizvodnim programom. Također, otvorena je i mogućnost sudjelovanja indijskih tvrtki na poslovnim razgovorima u sklopu sajma brodske opreme Pula Boat Fair, koji Županijska komora Pula organizira u listopadu ove godine. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter