Velenik: Slika Poreča obišla je svijet

Ivica Kostelić, Andrea Komšić i Natko Zrnčić-Dim
Ivica Kostelić, Andrea Komšić i Natko Zrnčić-Dim

Dojmovi su se slegli nakon trećeg turnira u odbojci na pijesku Swatch Beach Volleyball Poreč Majora održanog prošlog tjedna u Uvali Peškera s pogledom na slikovit stari grad, kada je ostvareno skoro 15 tisuća više noćenja nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

- Podaci o turističkim noćenjima govore da je za trajanja turnira u odbojci na pijesku ove godine ostvareno puno više noćenja nego za vrijeme drugog izdanja, pa i s te strane možemo biti iznimno zadovoljni. Prednjačili su Nijemci, Austrijanci i Slovenci. Vjerojatno nije čitavo povećanje broja noćenja povezano s ovim turnirom, ali dio zasigurno jest. No, više od statistika govori atmosfera koja je u šest dana vladala turističkim Porečom - od jutarnjih mečeva, preko posebno atraktivnih noćnih susreta, a nadasve zahvaljujući zabavnim programima koji su sastavni dio Poreč Majora, komentirao je učinke ove velike manifestacije direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik.

Veli da su ove godine domaćim snagama doprinijeli još boljoj općoj atmosferi festivalom vatrometa, održanim dvije večeri za redom, a zajednički su ga financirali porečki i TZ Istarske županije, te tvrtke Plava laguna, Valamar Riviera i Beach Majors GmbH.

- Ovaj atraktivni turnir, koji na teren dovodi najbolje svjetske odbojkašice i odbojkaše na pijesku, održan je treći put. Domaća publika i turisti prigrlili su manifestaciju, o čemu su svjedočile pune tribine. Odbojkašice, odbojkaši i osoblje angažirano na tehničkoj podršci turnira ne skrivaju zadovoljstvo igranja na našem terenu. Slika našeg grada obišla je svijet putem TV i internetskih vijesti i prijenosa, a finalne susrete mogli su pratiti i gledatelji HTV-a. Zbog svega toga možemo jedino reći - hvala svima i vidimo se i do godine, poručio je Velenik. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter