Velemajstor Ferčec: Nedostaje mi turnira


Na netom završenom ekipnom prvenstvu Hrvatske u Šibeniku, ekipa Rijeke za koju je nastupio pulski velemajstor Nenad Ferčec koji je ujedno bio i jedan od najboljih igrača ekipe, napravila je ugodno iznenađenje osvojivši treće mjesto.

Opišite iz svog kuta natjecanje u Prvoj A ligi koje je nedavno završeno u Šibeniku.

- Rijeka je završila na visokom trećem mjestu što je vrlo lijep rezultat, s obzirom da je konkurencija bila vrlo jaka. Budući da smo i prošle godine bili treći, očito je da to nije slučajno, a na startnoj listi bili smo u sredini ljestvice jer u prosjeku imamo manji rejting od mnogih ekipa. Svojom igrom u Šibeniku sam vrlo zadovoljan, uspio sam popraviti rejting za 14 bodova.

Kakva je razlika između sadašnjeg Ferčeca i onog ranije?

- Sad sam znatno pripremljeniji u svim fazama igre, a posebno u teoriji otvaranja. Sve to donijelo je veliku sigurnost koju, iskreno, prije nisam imao i mislim da ću u sljedećem periodu znatno podići rejting. Moj jedini problem trenutno predstavlja isključivo nemogućnost odigravanja dovoljnog broja turnira.

Jeste li pratili nastup ekipe Pule u Prvoj B ligi i postoji li mogućnost povratka u Pulu?

- Pozorno sam pratio Pulu, a na kraju od plasmana među prve dvije ekipe dijelila ih je jedna pobjeda u meču. Ovoga su puta podbacile donje ploče, međutim očito je da Pula nije daleko od ulaska u elitni razred. (A. PAČIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter