Velebna ostakljena zgrada postat će sjedište Unilinea

Nije se dugo zadržao - Mario Babić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Nije se dugo zadržao - Mario Babić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Do kraja godine, ako ne i ranije s obzirom da izgradnja uistinu brzo napreduje, najveća istarska i hrvatska turistička agencija, pulski Uniline, koja je prošle godine proslavila 20 godina postojanja, uselit će u novu poslovnu zgradu, koja se ubrzano gradi uz obilaznicu iza zgrade u kojoj je smješten Pet centar. Radi se o zgradi, čija je izgradnja započela u travnju, s prizemljem i još tri etaže, na ukupno tri tisuće bruto površine te velikim parkiralištem.

Useljenje krajem godine

Već ranije nas je predsjednik Uprave Boris Žgomba izvijestio da si je Uniline, koji u Hrvatskoj zapošljava 200 ljudi, zadao rok da u nove prostore useli krajem godine, a investicija će ih koštati između 10 i 12 milijuna kuna. Razlog investicije je, pojasnili su tada iz Unilinea, jer im trenutni prostori u centru grada nisu dovoljni.

Novi prostori bit će u modernoj poslovnoj zgradi koja će Unilineu omogućiti da na jednom mjestu objedine sve djelatnike iz pulskih ureda, a u sklopu nove zgrade bit će smještena i turistička poslovnica te poslovnica Europcar rent-a-cara. Dosadašnji prostori u centru grada dobit će, pak, komercijalnu svrhu, odnosno bit će pretvoreni u hostel ili apartmane.

Kako su tada pojasnili iz Unilinea, želja im je objediniti sve zaposlenike i operacije u Puli na jednom mjestu s obzirom da trenutno rade na tri različite lokacije.

Više od 200 zaposlenika

Uniline je lani po prihodima postao najveća turistička agencija u Hrvatskoj koja je premašila prihode dubrovačkog Atlasa te opatijske Katarina Line. Samo u Hrvatskoj zapošljavaju oko 200 djelatnika. Lani je Uniline imao 350 tisuća putnika, a ove godine predviđaju rast u apsolutnim financijskim pokazateljima od 14 posto.

Osim što će se širiti kadrovski, plan im je proširiti i poslovanje. To su najavili još 2016. godine, a ove godine startaju s novom djelatnošću - upravljanjem smještajnim jedinicama, što u svom vlasništvu, što u najmu. Počinju na domaćem terenu, a kasnije bi se širili i na Sloveniju. Kako su uvijek težili rastu i razvoju, a to nije moguće bez kontinuiranog ulaganja, a upravo su ulaganja, uz praćenje tržišta, razlog da promet i poslovanje ove tvrtke kontinuirano raste, uz naravno pozitivan financijski rezultat. Izuzetno im je bitna i stručnost kadra, kao što oko kvalitete usluge nema kompromisa, što je vjerojatno i ključ njihovog planetarnog uspjeha. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter